picasso Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Brak mi już pomysłów (poza ogólną Reperacją systemu z płyty). 1. Sprawdź jeszcze dla każdego z połączeń z osobna: obok karty WINS karta Opcje i właściwości Filtrowania TCP/IP czy ten mechanizm jest wyłączony, oraz stan po całkowitym wyłączeniu Zapory Windows + restart. 2. Polecenia ipconfig /release, ipconfig /renew i ipconfig /flushdns 3. Przetestuj inne serwery DNS, np. OpenDNS. 4. Reinstalacja wszystkich urządzeń sieciowych i powiązanych sterowników w Menedżerze urządzeń. 5. Dołącz zawężony raport z OTL, tak jak robiłeś to dla Usług, tylko tym razem ustaw Sterowniki na Wszystko (reszta na Brak / Żadne). Zachodzi też pytanie czy to na pewno defekt poziomu software. .
pakeroso Opublikowano 22 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 - Filtrowanie TCP/IP wyłączone, wyłączenie zapory nie pomaga - ipconfig /release, ipconfig /renew nie działa, bo nie znaleziono urządzeń sieciowych (czy jakoś tak) - DNS w IPlusie nie mogę zmienić, bo ustawienia wracają na automat - OTL: http://www.wklej.eu/index.php?id=82d1743cad Spróbuję teraz przeinstalować modem i managera IPlusa. //EDIT// Nawet po odinstalowaniu IPlusa nie ma neta po kablu
picasso Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Przychodzi mi tu na myśl już tylko wykonanie nakładkowej Reperacji z CD XP (wymagana jest płyta o stanie równym zainstalowanemu Windows = XP SP3). To nadpis bez utraty danych, kont i zainstalowanych programów, przy jednoczesnym przepisaniu ustawień rejestru i wymianie plików systemowych. Tu jednak była dziwna rzecz, o niewyjaśnionym podłożu, z nadszapniętym stanem sterownika afd.sys, nie wiadomo czy nie ma czegoś więcej z tej kolekcji. Reperacja i tak wymienia wszystkie pliki. Jeśli i to nie pomoże, to już chyba należy poważnie zastanowić się nad defektem sprzętu.
pakeroso Opublikowano 22 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 No nic, w obliczu globalnej bezsilności zapuściłem na szybko formata. Internet śmiga aż miło. Bardzo dziękuję Ci picasso za pomoc (Belfegor'owi także)
Rekomendowane odpowiedzi