Skocz do zawartości

Problem z internetem

dadasa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio kupiłem nowy komputer do którego kupiłem kartę bezprzewodową Tp-link TL-wn721n a także posiadam kartę wbudowaną w komputerze Realtek PCIe GBE Family Controller. Mój problem jest taki że bardzo często internet się rozłącza kiedy gram w gry a nawet czasem kiedy po prostu używam przeglądarki. Robi się to naprawdę irytujące dlatego właśnie proszę o pomoc. Mam Windowsa 7 Home premium Service pack 1 64bit jeśli to coś pomoże

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Tutaj od razu nasuwa się jedna odpowiedź: masz za słaby sygnał WiFi. Dodatkowo dochodzi do tego bardzo wiele innych sieci bezprzewodowych w pobliżu, które mogą powodować zakłócenia. Nie jesteś w stanie wybrać jakiejś lepszej częstotliwości do komunikacji, bo niestety wszystkie kanały są zajęte.

Wyłącz programy korzystające z sieci i zainstaluj te sterowniki:

http://www.tp-link.c...N_V1_Driver.zip

Po zakończeniu restart.

Potem Start -> Programy -> Akcesoria -> prawym na: Wiersz polecenia -> Uruchom jako administrator

Wpisz komendę netsh int ip reset reset.log i po jej wykonaniu uruchom ponownie komputer.

Kliknij Windows+R, wpisz devmgmt.msc i w otwartym oknie Menedżera urządzeń znajdź swoją kartę sieciową (TP-LINK 150Mbps Wireless Lite N Adapter). Z menu kontekstowego wybierz Właściwości, potem przejdź do karty Zaawansowane. Spisz wszystkie właściwości wraz z ustawionymi parametrami. Przejdź do karty Szczegóły, znajdź Identyfikatory sprzętu i wrzuć tutaj screen. Tak samo zakładki Sterownik.

Opublikowano

802.11b Preamble Wartość: Long and short

Network Address Wartość: Nieobecna

Receive Buffers Wartość: 256

Scan Valid Interval Wartość: 60

Transmit Buffers Wartość: 156

post-8052-0-97048200-1353840933_thumb.png

post-8052-0-39130000-1353840939_thumb.png

Opublikowano

Jaki masz router? Masz dostęp do jego konfiguracji? Powinna być dostępna pod adresem http://192.168.1.1

Czy między routerem a Twoim komputerem są jakieś urządzenia, które mogłyby powodować zakłócenia sieci, np. głośniki, kuchenki mikrofalowe, sprzęt RTV itd?

I wreszcie podstawowe pytanie: czy masz możliwość połączenia komputera z routerem zwykłym kablem Ethernet?

Opublikowano

Router to Linksys wrt54gc ver 2.0. dostęp do konfiguracji chyba jest tylko nie znam hasła.Jest tylko telewizor pomiędzy moim komputerem a routerem. Możliwość połączenia komputera zwykłym kablem nie wchodzi w grę.

Opublikowano

Domyślne hasło to admin, login chyba admin albo pusty, natomiast jeśli dobrze pamiętam, ten router nawet nie sprawdzał loginu, czy jest poprawny. Miałem ten model i nie ukrywam, nie byłem zadowolony z mocy WiFi. Co więcej, na router nie możesz wgrać żadnego alternatywnego oprogramowania, np. DD-WRT, OpenWrt, Tomato, więc odpada możliwość zmiany mocy nadawania.

Możesz kombinować ze zmianą antenki w routerze, ale to wiąże się z rozkładaniem go na części (taka czynność nie jest przewidziana) i oczywiście utratą gwarancji. Nie wiem, jakie są Twoje zdolności techniczne/manualne, żeby to zrobić.

Pozostaje połączenie komputerów kablem, co naprawdę polecam, lub kupno lepszej karty WiFi do komputera. Do obecnej nie jesteś w stanie podłączyć nowej anteny. Polecam Realtek RTL8187, czyli coś, co na allegro nazywa się WiFiSky. Pierwsza z brzegu: http://allegro.pl/na...2797835282.html

Opublikowano (edytowane)

Hmm co do zmiany antenki to już nad tym myślałem no ale niestety nie dam rady tego zrobić a nie mam także nikogo kto by potrafił. Najprawdopodobniej uzbieram trochę kasy i kupię lepszą kartę WiFi. Dziękuje bardzo za pomoc temat chyba jest już do zamknięcia

Edytowane przez DawidS28
Ok, zamykam.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...