Intruz Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Witam Zacznę tak: mieszkam w internacie i chcial bym z mojego laptopa udostępnic internet koledze na pc kablem lan. Ja mam win 7 professional a kolega ma win xp. Kto pomoże w przeprowadzeniu konfiguracji...? Zgóry dzięki Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Analogicznie do tego (tylko post "Udostępnianie połączenia internetowego", reszta Cię nie dotyczy), tylko inne połączenie udostępniasz: https://www.fixitpc.pl/topic/11445-udostepnianie-polaczenia-adsl-przez-wifi/ Odnośnik do komentarza
Intruz Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Dzięki wielkie. Jutro sprobuje to robić i napiszę jak mi poszło ;D Odnośnik do komentarza
Intruz Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Witam ponownie. Czy na tym etapie kończy się konfiguracja? Wykonałem to co było napisane w poście dotyczącym konfiguracji windows 7 z jednym wyjątkiem,w poście tym była mowa o 3 opcjach,a u mnie tylko 2 były do "kliknięcia" Co mam dalej robić? Podpiąć kolegę kablem (krosowanym) i u niego będzie internet??? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 W teorii: tak. W praktyce: jeśli nie będzie działać, to sprawdź swoje antywirusy/firewalle. Bardzo często zdarza się, że jakiś blokuje połączenie. Aha, i odznacz: "Zezwalaj innym użytkownikom sieci na kontrolowanie lub wyłączanie udostępnionego połączenia internetowego". Odnośnik do komentarza
Intruz Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 (edytowane) Dzięki wielkie!!!;D Działa! Edytowane 2 Listopada 2012 przez DawidS28 Ok, zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi