Intruz Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 Witam Zacznę tak: mieszkam w internacie i chcial bym z mojego laptopa udostępnic internet koledze na pc kablem lan. Ja mam win 7 professional a kolega ma win xp. Kto pomoże w przeprowadzeniu konfiguracji...? Zgóry dzięki
DawidS28 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 Analogicznie do tego (tylko post "Udostępnianie połączenia internetowego", reszta Cię nie dotyczy), tylko inne połączenie udostępniasz: https://www.fixitpc.pl/topic/11445-udostepnianie-polaczenia-adsl-przez-wifi/
Intruz Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 Dzięki wielkie. Jutro sprobuje to robić i napiszę jak mi poszło ;D
Intruz Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 Witam ponownie. Czy na tym etapie kończy się konfiguracja? Wykonałem to co było napisane w poście dotyczącym konfiguracji windows 7 z jednym wyjątkiem,w poście tym była mowa o 3 opcjach,a u mnie tylko 2 były do "kliknięcia" Co mam dalej robić? Podpiąć kolegę kablem (krosowanym) i u niego będzie internet???
DawidS28 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 W teorii: tak. W praktyce: jeśli nie będzie działać, to sprawdź swoje antywirusy/firewalle. Bardzo często zdarza się, że jakiś blokuje połączenie. Aha, i odznacz: "Zezwalaj innym użytkownikom sieci na kontrolowanie lub wyłączanie udostępnionego połączenia internetowego".
Intruz Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 (edytowane) Dzięki wielkie!!!;D Działa! Edytowane 2 Listopada 2012 przez DawidS28 Ok, zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi