mortal Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zainstalowałem wczoraj firewall OnlineArmor Free, ale spowalnia mi dość mocno internet co mnie denerwuje. Rozważam zamianę obecnego FW na private firewall właśnie. Czy to dobry FW?
DawidS28 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Korzystam z Comodo Firewall i bardzo sobie cenię, natomiast PF także zbiera dobre opinie.
mortal Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Czyli jak rozumiem bez obawy mogę zmienić OA na PF?
LikwidatoR Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 PF to bardzo dobry FW z Hipsem. Bardzo dobrze radzi sobie na systemach 32 bitowych, trochę gorzej na 64, ale też czołówka. PF powinien być lżejszy od OA . Warto zainstalować
mortal Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zainstalowałem PW i rzeczywiście net odżył Mam teraz tylko do Was pytanko odnośnie konfiguracji tego FW. Mianowicie w ustawieniach zaawansowanych odhaczone są opcje: w sekcji Firewall and process monitor settings - Enable Process Detection - Enable Training w sekcji Email anomaly detection - Email detection Zaptaszkować te opcje? Co tak właściwie da ich zaptaszkowanie?
LikwidatoR Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Ja bym zostawił na domyślnych , albo ewentualnie aktywował pierwszą z nich Enable Process Detection czyli aktywne jest wykrywanie powstałych nowych procesów , resztę bym odpuścił.
Rekomendowane odpowiedzi