RobertM15 Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2012 Witam, Windows 7 Profesional 64 bity nie jest w stanie połączyć się z siecią lokalną, ani bezprzewodowo, ani też za pomocą kabla! Przez Wi-Fi wygląda to tak, jakby się łączył, hasło zostało prawidłowo przyjmowane, ale nie pobierał adresu z DHCP, w efekcie tego zostaje komunikat "ograniczony dostęp". Po kablu też nie pobiera adresu z DHCP. Zauważyłem dodatkowo iż zapora systemowa "nie używa zalecanych ustawień", a po kliknięciu "Użyj ustawień zalecanych", błąd: Zapora nie może zmienić niektórych ustawień, Kod błędu: 0x8007042c. Z wcześniejszych tematów na forum wynika że może to być infekcja ZeroAccess. Dodatkowo załączam od razu skan z SysteLook_x64. Proszę o pomoc. Odkryłem samodzielnie przez skanowanie Farbar Service Scanner iż klient DHCP nie działa. Przy próbie uruchomienia przez Panel Sterowania -> Usługi: "Błąd 5: Odmowa dostępu"? W dzienniku systemu oprócz usługi DHCP wywalającej błędy równiesz błędy lub niemożność uruchomienia raportuje jeszcze: - Usługa listy sieci, ( zależy od usługi Rozpoznawanie lokalizacji w sieci, której nie można uruchomić z powodu następującego błędu: Operacja zakończona pomyślnie!?) - Usługa Rozpoznawania lokalizacji w sieci - specyficzny błąd %%-1073741288 - Usługa Podstawowy aparat filtrowania - Odmowa dostępu - Usługa Zapora Windows zależy od Podstawowy aparat filtrowania, której nie można uruchomić, Odmowa dostępu. Jakoś słabo widzę samodzielną możliwość naprawy. Dlatego jeszcze raz proszę o pomoc! OTL.Txt Extras.Txt SystemLook.txt FSS.txt
picasso Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 Temat przenoszę do działu Windows 7. Brak oznak infekcji. ZeroAccess byłby wręcz przyjemnością, a naprawa relatywnie szybka, to niestety nie jest tej kategorii: Odkryłem samodzielnie przez skanowanie Farbar Service Scanner iż klient DHCP nie działa.Przy próbie uruchomienia przez Panel Sterowania -> Usługi: "Błąd 5: Odmowa dostępu"? W dzienniku systemu oprócz usługi DHCP wywalającej błędy równiesz błędy lub niemożność uruchomienia raportuje jeszcze: - Usługa listy sieci, ( zależy od usługi Rozpoznawanie lokalizacji w sieci, której nie można uruchomić z powodu następującego błędu: Operacja zakończona pomyślnie!?) - Usługa Rozpoznawania lokalizacji w sieci - specyficzny błąd %%-1073741288 - Usługa Podstawowy aparat filtrowania - Odmowa dostępu - Usługa Zapora Windows zależy od Podstawowy aparat filtrowania, której nie można uruchomić, Odmowa dostępu. Obawiam się, że to jest ten przypadek: KLIK. Czyli wyresetowana cała gałąź SYSTEM, wszystkie uprawnienia skopane. Naprawa uprawnień tak wielkiej usterki to dla mnie równie wielka robota i nie jestem w stanie tego zrobić teraz. Wstępnie wytwórz kopię rejestru via RegBack i doślij plik SYSTEM. Może dziś w nocy uda mi się zrobić plik resetujący do SetACL. Nic nie obiecuję na pewno. .
RobertM15 Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2012 W Tobie cała nadzieja, inaczej zostanie mi tylko recovery partycji systemowej. Z góry bardzo Ci dziękuję! EDIT: Coś wcześniej pokręciłem z plikami, teraz są prawidłowe: Poniżej pliki: http://przeklej.net/...regbak.rar.html system.rar A tak na marginesie może łatwiej będzie jednak zrobić reinstalkę Windowsów, niż tak wielką naprawę rejestru? EDIT2: Jednak zdecydowałęm się na reinstalację: do przeniesienia jest relatywnie mało danych, a czas nagli. Jeszcze raz dziękuję @picasso za poświęcony czas i zaangażowanie. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi