Promilos Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Witam Od jakiegoś czasu <parę miesięcy> ,mam powiększone pingi.Miałem od 0 do 5 teraz mam 15-20 niby niedużo sie zwiększyły ale chciałbym sie dowiedzieć co to spowodowało.Wcześniej miałem awasta teraz mam eseta może to przez to? Wirusów raczej nie mam bo niedawno komp był czyszczony a eset niczego nieznajduje w dokładnym skanie. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Konkretów praktycznie brak: do czego pingowałeś? co zmieniałeś przez ten czas w sieci (chodzi o kable, sprzęt itd.)? Możesz oczywiście na próbę wywalić ESET-a i sprawdzić, jak to wygląda bez niego. Odpal Wiersz poleceń, wpisz i podaj wyniki: ipconfig /all ping fixitpc.pl ping 194.109.6.97 Odnośnik do komentarza
Promilos Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Konkretów praktycznie brak: do czego pingowałeś? co zmieniałeś przez ten czas w sieci (chodzi o kable, sprzęt itd.)? Możesz oczywiście na próbę wywalić ESET-a i sprawdzić, jak to wygląda bez niego. Odpal Wiersz poleceń, wpisz i podaj wyniki: ipconfig /all ping fixitpc.pl ping 194.109.6.97 Nic nie zmieniałem.Test łącza robiłem bez żadnych programów właczonych specjalnie tylko to co mi sie włacza podczas uruchamiania ESET,Windowsblinds ,IDM,Reatlek Hd Audio ,Hp Digital Imaging Monitor. http://screenshooter.net/59170959/ucdtklo poprawka Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Nie podałeś efektów ostatniej komendy, ale to już bez znaczenia. Wykonaj jeszcze to: ping 192.168.0.1 Jeśli chodzi o pingi: jak dla mnie jest wszystko OK, właściwie to działa szybciej, niż u mnie, ale nie znam Twojego położenia, więc to też niemiarodajne. Możesz na próbę odinstalować ESET-a, chociaż IMHO jest wszystko dobrze. Odnośnik do komentarza
Promilos Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 http://screenshooter.net/59170959/aowdrae Używam Aschampoo Internet Acelerator 3 ,ale to juz używałem jak pingi były niższe(dobre te aschampoo wogule?).A kabel był wymieniony do netu teraz mi stary powiedział. Co jest najlepsze do przyśpieszania netu? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Nie polecam takich programów. Pozbyłbym się tego. Tak, jak mówię - próbne odinstalowanie ESET-a nie zaszkodzi. Jeśli kabel jest na linii komputer - router to problemów nie widać. Odnośnik do komentarza
Promilos Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Kabel jest na lini komputer gniazdko.Ten mój internet to sie nazywa ethranet(czy jakos tak)i tu nie ma rutera.Odinstaluje eseta i napisze czy coś sie zmieniło.Ale ogólnie szybkośc jest dobra tak? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Możesz jeszcze przeprowadzić test na http://www.speedtest.pl/ i zamieścić tutaj wynik. Ale wygląda na to, że jest wszystko dobrze. Odnośnik do komentarza
Promilos Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 odinstalowanie eseta nic nie zmieniło. Na tym samym tescie łacza miałem jeszcze pare godzin temu szybkość download około 8000 a teraz ponad 2000.Ale to chyba jest spowodowane tym że jest to własnie Ethranet .Kiedys wysłałem mejla do zarządcy sieci że wieczorem wolniej mi ściaga niż np.rano odpowiedział że wieczorem wiecej ludzi siedzi i dlatego. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 No to już wiesz, gdzie najpewniej leży problem. Ping dobry. Odnośnik do komentarza
Promilos Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 No to już wiesz, gdzie najpewniej leży problem. Ping dobry. To że wieczorami jest niższa predkośc to wiem ale nie wiem dlaczego sie ping jednak troche zwiekszył,przewarznie miałem 0 ,powyżej to żadkość było. No nic dzieki za pomoc zdrówko<beer> Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 przewarznie miałem 0 ,powyżej to żadkość było. A do czego pingowałeś? 0 (słownie: zero) to dostaniesz w odpowiedzi tylko przy pingu do 127.0.0.1 lub localhost. To jedno i to samo = Twój komputer. Zwykle czas takiego pingu to 0,2 ms. Odnośnik do komentarza
Promilos Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 A do czego pingowałeś? 0 (słownie: zero) to dostaniesz w odpowiedzi tylko przy pingu do 127.0.0.1 lub localhost. To jedno i to samo = Twój komputer. Zwykle czas takiego pingu to 0,2 ms. No robiłem test łacza tak jak teraz zrobiłem bez właczonych gier itd. Ja miałem zero nie wiem może coś mi żle tetowało ale zawsze tak było.Czasem do 5 Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Ja miałem zero nie wiem może coś mi żle tetowało ale zawsze tak było. Technicznie niemożliwe. Odnośnik do komentarza
Promilos Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Technicznie niemożliwe. Hmmm a może gównianego testu łacza poprostu uzywałem ,bo nie pamietam juz dokładnie z czego korzystałem Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Nie wiem, ale takiego wyniku nie powinieneś otrzymać. http://pl.wikipedia.org/wiki/Ping Odnośnik do komentarza
Promilos Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Nie wiem, ale takiego wyniku nie powinieneś otrzymać. http://pl.wikipedia.org/wiki/Ping Znalazłem ten sam test łacza co kiedys zniego kożystałem. Tu miałem zero albo tak jak teraz bardzo mało. http://screenshooter.net/59170959/mstvskd Ok czyli nic sie niezmieniło.Dzieki jeszcze raz Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Jesteś albo bardzo blisko serwera, do którego pingujesz, albo test jest zły (bardzo wątpliwe). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi