picasso Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Widzę, że zaczyna się usuwanie Załączników (w Malware usuwanie logów całkowicie psuje temat i uniemożliwia powtórne prześledzenie czy nie zaszedł błąd analizy), w celu odrezerwowania sobie miejsca. Na chwilę obecną podniosłam więc na szybko i ostrożnie defaultowy poziom IPB 500KB do 2000KB dla grupy Użytkownicy. Jeśli zabraknie miejsca, zamiast usuwać i niszczyć temat proszę to zgłosić, to wprowadzę rozszerzenie mechanizmu. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Chciałbym się spytać czy nie można by zwiększyć menadżera załączników (najlepiej bez żadnych limitów) przynajmniej dla tych co piszą tutoriale (użytkownicy zaawansowani,moderatorzy) ,wiele serwerów hostingowych nie jest wiarygodna i nie można im zbytnio ufać - przykład pad przed rokiem serwera xs.to czy zamknięcie serwera OdSiebie prze policję . Oczywiście rozwiązaniem byłoby założenie własnego serwera czy wykup konta na jakimś dobrym serwerze - ale to kosztuje a ja nie widzę powodu dokładania do tego choćby centa - ja mogę wspomóc forum wyłącznie intelektualnie a nie finansowo. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Chyba optymalnym zagraniem na teraz będzie tu stworzenie maski nowej grupy użytkowników i komu będzie brakować to zgłasza się z prośbą i zostaje przypisany do drugiej grupy, dopóki nie wymyślę czegoś nowego. W związku z tym, że sprawa inicjowana od zera i ekspresem, brałam parametry miejsca serwera typu "początkowego". To oznacza, że asekuracyjnie, uwzględniając różne wydarzenia, nie mogę jeszcze w tym momencie przypisać dla całej grupy Użytkownicy, sukcesywnie wzrastającej liczbowo, nieograniczonej przestrzeni. Miałam w zamiarze obserwować rozwój sytuacji i jeśli zajdzie pilna potrzeba szarpnąć się na większy magazyn. Na razie serwis ma wiek niemowlęcy i po prostu nie wiem czy mam już inwestować kolejne finanse. Ewentualnie .... jeszcze taka opcja jest, że mogę rzucać wskazane przygotowane obrazy bezpośrednio na serwer do określonej ścieżki i podać linki bezpośrednie. To jednak ma ten mankament, że użytkownik nie będzie miał dostępu do tej ścieżki i wpływu na zarządzanie i wszelkie manipulacje z obrazem przechodziłyby przez ręce administratora. Jest to niewygodne i wątpliwym mi się wydaje, by to komuś pasowało tak do końca. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Rozszerzenie menadżera załączników rozwiązuje ten problem na długi czas - jeszcze raz dziękuję. EDIT Podziękowanie także dla @DawidS28 za udostępnienie serwera Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Wydaje mi się, że ilość dostępnego miejsca maleje nie tylko z ilością załączników, ale również z ilością wpisywanego tekstu...mnie od jakiegoś czasu pokazywało coraz bardziej skromne ilości KB, a dziś pokazało mi 1,42 K..i chyba koniec mojej Twórczości na forum. A może to dotyczy tylko załączników? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 ichito Nie powinno. Ustawienie jest konfigurowane tylko na Załączniki. OK. Rozszerzyłam ponownie Załączniki dla grupy Użytkownicy na 5000KB (4.88MB). Mamy jeszcze trochę miejsca. W planach upgrade przestrzeni serwera. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi