Skocz do zawartości

Błędy, zacinka, niebieski ekran i reset kompa;/

adamek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dzis zauwazyłem ,ze komp mi sie wiesz jak ogladałem film na youtube,pozniej jak kamerke podlaczylem to z 2 razy mi sie zawiesił.Czy moze to byc problem z grafika,wlasnie przez takie bledy zmienili mi karte z hd 4890 na hd 4890 rapotor 2 giga,ale znowy pojawia sie ten sam problem ,moze zasilacz trefny,wczesniej tamte hd 4890 bylo popsute to i ta nowa grafika tez by była j???dziwne a moze jakis podzespól pali k.graf niewiem,czekam na wskazowki ??

zasilacz 550w chifteac plyta gigabyte p 35 hd 4890 raptor, dysk twardy 500 giga western,procek i5 2.66 obudowa ninja.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,sorry ze długi nie pisałem,i znowy zaewiecha prz ogladaniu filmu pomaga reset identyczne zahcowanie jak na poprzedniej k.graficznej,Czy format pomóglby??bo sie zastanawiam,szkoda danych i czasu;/,a sterowniki to najnowsze mam

nic nie kreciłem nic nie robiłem.Z temperatury chyba sa zbyt duze.:

AUX 47 ST

GPU DIODE(DISPIO) 64 ST

GPU DIODE(MEMI0) 74 ST

GPU DIODE(Shader)65 STOPNI

WDC 35 ST

PROCESORY PO 45 NA KAZDYM RDZENIU ,ppłyta głowna 25st

obudowa ninja 3 wiatraki smigaja

Czekam na wskazowki,bo do serwisu sklepu tez nie mam zaufania

Opublikowano

Adamek - jeśli masz dalej zainstalowaną ta fizykę to ja odinstaluj, i testuj. Generalnie tak: uruchom driver sweeper i odinstaluj wszystko związane z grafiką, zainstaluj tylko najnowsze catalysty i testuj.

Opublikowano
Microsoft Corporation C:\WINDOWS\system32\drivers\dxg.sys

dxgthk.sys 0xb87bc000 0xb87bcd00 0x00000d00 0x3b7d8438 2001-08-17 22:53:12 Microsoft® Windows® Operating System DirectX Graphics Driver Thunk 5.1.2600.0

Zainstaluj najnowszego DirectX na sam początek. Kiedy miały miejsce BSOD-y? Bo tam same stare daty widzę.

Opublikowano

No zaraz zaktualizuje directa te bsody mialy miejsce z jakis miesiac a najgorze i czeste byly przy uruchamianiu kamerki vodafone.I dziwi mnie ta zamułka w gta iv przy deszczu.Zaraz sprawdzimy,ale jak sprawdzic czy komp bedzie sie resetował ,mam wlaczyc film na caly dzien ?

Opublikowano

Dziwne aktualizuje program z poprzedniej wersji i taka sama wersje mam po instalacji nowej 9.2.... na xp

biore uruchom-dxdiag i i zawsze pisze ta samwersja co przed instalacja nowej a w pliku setup nowej instalki podpisana jest stara wersja a plik sciagam z dobreprogramy.pl i nawet ta wersje web sprawdzalem i wyskakuje ze nie mapotrzeby instalacji directa bo jest nowy,dziwne.

Opublikowano

Witam,

znowu komp sie zawiesił tym razem przy graniu w mirrors,żadnego blue scrrena nie bylo tylko burczoacy zwis i reset pomógł.Co z tym zrobic wiecie oco tu chodzi??

Opublikowano

No za chwilke to zrobie,bo nowe stery wyszły widze,i odrazu przeczyszcze.Dam znac jak znowu sie zatnie,to samo sie dzieje co w poprzedniej nowej k.graficznej moze zasilacz jest trafiony.

Opublikowano

To zainstaluj sterowniki, przeczyść komputer w środku z kurzu i zobacz czy gra będzie się zacinała. Masz wysokie temperatury, które mogą być spowodowane kurzem właśnie. Przy okazji - jeśli rozkręcisz komputer sprawdź czy masz mocno zamocowany cooler, czy nie jest poluzowany.

Opublikowano

Jak na razie nic sie nie dzieje ,ale zaraz po wylaczeniu temp grafy miala 83 80 st. a wiatraczek jest dobrze umocowany jak przyciskam to sie wciskajakby na sprezynie byl.wyczysciłem z kurzi i zainstalowalem nowe stery zobaczymy co bedzie sie dziac.

Opublikowano
,ale zaraz po wylaczeniu temp grafy miala 83 80 st.

Za wysoka temperatura, dojdzie do granicznego poziomu i klops.

Zamontuj dodatkowy wentylator najlepiej 12 calowy, zepnij kable ze sobą, aby udrożnić przepływ powietrza, w ostateczności kup wydajniejszy radiator i/lub wiatraczek, jeżeli grafika po OC zrezygnuj z tuningu.

Opublikowano

Teraz gdy przegladam stronki to ma temp 76 st.(gpu diode(memi0)

Czy w takiej sytuacji karta podlega gwarancji bo chciałbym oddac ja do serwisu???

Ta grafika to raptor 2 giga pewnie jest fabrycznie podkrecana i stad te temp.i zwisy systemu.

Jutro dam ja do sklepu,i niech wysyłaja do serwisu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

pANOWIE ZNOWYU TO SMAO ZAWIECH ANA FILMACH I RESET POMAGA,ALE NA ZASTEPCZEJ GF 220 NIE BYLO TaKICH PROBLEMOW TA 5830 MOZE TEZ WADLIWA ,CZY PRZYPADKIEM JAKAS CZESC NIE PSUJE TYCH K.GRAFICZNYCH??Prosz o wskazowki

Edytowane przez picasso
21.02.2011 - Temat zostaje zamknięty. Wygasła jego żywotność ustalona zasadami. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...