Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Brak możliwości zmiany hasła

anhotels

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem jest następujący.
Mam pełne uprawnienia administratora. Komp nie pracuje w domenie. HPProBook6560b
Zasady haseł są wyłączone a hasła nie mogę zmienić. Z poziomu wbudowanego "Administratora" też nie. Mogę założyć nowego użytkownika ale hasła już mu nie utworzę. System jest pod stałą ochroną NOD32, przeskanowałem jeszcze paroma innymi programami np. malwarebytes - i nie znalazł nic.

Założyłem, do zrobienia, prtscr, usera o nazwie takiej jak to forum i założył mi się user standardowy ale z hasłem, próba zmiany kończy się tak samo
Pliki dołączony.

Problem jest też z Windows Defenderem, który się nie dopala i podaje komunikat Błąd 126. NIe można odnaleść określonego modułu.

Coś z tym można zrobić czy format?

anHotels

post-4615-0-20120400-1338617832_thumb.png

OTL.Txt

Extras.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Mam pełne uprawnienia administratora. Komp nie pracuje w domenie. HPProBook6560b

Zasady haseł są wyłączone a hasła nie mogę zmienić. Z poziomu wbudowanego "Administratora" też nie. Mogę założyć nowego użytkownika ale hasła już mu nie utworzę.

Zakładając, że rzeczywiście dobrze sprawdziłeś zasady grup i ustawienia ("Minimalny okres ważności hasła" na 0 + "Hasło musi spełniać wymagania co do złożoności" wyłączone), podejrzewam tu software Hewlett-Packard relatywne do zabezpieczeń, konkretnie HP ProtectTools Security Manager:

========== Win32 Services (SafeList) ==========

SRV:64bit: - [2011-02-12 06:07:16 | 000,481,104 | R--- | M] (DigitalPersona, Inc.) [Auto | Running] -- c:\Program Files\Hewlett-Packard\HP ProtectTools Security Manager\Bin\DpHostW.exe -- (DpHost)

SRV - [2011-01-12 21:12:06 | 000,036,864 | ---- | M] (Hewlett-Packard Development Company, L.P) [Disabled | Stopped] -- c:\Program Files (x86)\Hewlett-Packard\2009 Password Filter for HP ProtectTools\PTChangeFilterService.exe -- (HP ProtectTools Service)

========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ==========

64bit: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]

"{422BA615-2133-4DC0-8673-09C8CC7557F2}" = HP ProtectTools Security Manager

"{55B52830-024A-443E-AF61-61E1E71AFA1B}" = Device Access Manager for HP ProtectTools

"{8A0041CD-277C-4C1F-BFE4-7AC508B20B4C}" = Drive Encryption For HP ProtectTools

"{ACA53F68-B003-4D0E-9C3D-0C4EE09D08A8}" = Privacy Manager for HP ProtectTools

"{D3A775F2-2674-4452-8D80-1FC1446052EE}" = Face Recognition for HP ProtectTools

"HPProtectTools" = HP ProtectTools Security Manager

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]

"{6D6ADF03-B257-4EA5-BBC1-1D145AF8D514}" = File Sanitizer For HP ProtectTools

"{ADC70B7A-530B-46E3-8384-48D22681A41E}" = Theft Recovery for HP ProtectTools

"InstallShield_{ADC70B7A-530B-46E3-8384-48D22681A41E}" = Theft Recovery for HP ProtectTools

Pierwszy test: wprowadź system w stan czystego rozuchu wg instrukcji z KB929135. Czysty rozruch wyeliminuje usługi HP (ale sterowniki to osobne zagadnienie). Jeśli problemu haseł nie zanotujesz, zabierz się za deinstalację z systemu menedżera haseł HP.

Problem jest też z Windows Defenderem, który się nie dopala i podaje komunikat Błą 126. NIe można odnaleść określonego modułu.

Zapewne problem błędnego skierowania ścieżek na nie te bity co należy, jak tu: KLIK. Wykonaj te same działania, czyli import pliku FIX.REG. Przy okazji:

- obecny Microsoft Security Essentials, który i tak w ramach "bezkonfliktowego" działania deaktywuje Windows Defender.

- połączenie NOD z Microsoft Security Essentials nie za sprytne, jeden do wyrzucenia.

PS. I wreszcie: użyty ComboFix, brak o tym wzmianki, brak wyników działania z tamtego uruchomienia i brak prawidłowej deinstalacji aplikacji.

Opublikowano

Witam,

1.Niestety czysty rozruch nie spowodował poprawy - nadal ten sam komunikat.

2.Fix wgrany do rejestru - też bez zmiany. Czy mam dezaktywować MSE? Zostawić co? MSE czy NOD32?

pozdrawiam

anHotels

Opublikowano

1. Czysty rozruch to jednak niekompletny test. Przejdź do testowej deinstalacji HP ProtectTools Security Manager.

2. MSSE + NOD = któryś z nich i tak ma być odinstalowany (obciążenie systemu), a wybór należy do Ciebie. Antywirusy nie mają jednak związku z błędem numer 126. Po deinstalacji wybranego zrób log z Farbar Service Scanner.

Opublikowano

Jak próbuję odinstalować HP.....to otrzymuję komunikat. This Software is not supported on this system

Farbar Service Scanner Version: 27-05-2012

Ran by IT (administrator) on 04-06-2012 at 10:16:28

Running from "C:\Users\IT\Downloads"

Microsoft Windows 7 Professional Service Pack 1 (X64)

Boot Mode: Normal

Internet Services:

============

Connection Status:

==============

Localhost is accessible.

LAN connected.

Google IP is accessible.

Google.com is accessible.

Attempt to access Yahoo IP returned error: Yahoo IP is offline

Yahoo.com is accessible.

Windows Firewall:

=============

Firewall Disabled Policy:

==================

System Restore:

============

System Restore Disabled Policy:

========================

Action Center:

============

Windows Update:

============

Windows Autoupdate Disabled Policy:

============================

Windows Defender:

==============

WinDefend Service is not running. Checking service configuration:

The start type of WinDefend service is OK.

The ImagePath of WinDefend service is OK.

The ServiceDll of WinDefend: "%ProgramFiles(x86)%\Windows Defender\mpsvc.dll".

File Check:

========

C:\Windows\System32\nsisvc.dll => MD5 is legit

C:\Windows\System32\drivers\nsiproxy.sys => MD5 is legit

C:\Windows\System32\dhcpcore.dll => MD5 is legit

C:\Windows\System32\drivers\afd.sys => MD5 is legit

C:\Windows\System32\drivers\tdx.sys => MD5 is legit

C:\Windows\System32\Drivers\tcpip.sys => MD5 is legit

C:\Windows\System32\dnsrslvr.dll => MD5 is legit

C:\Windows\System32\mpssvc.dll => MD5 is legit

C:\Windows\System32\bfe.dll => MD5 is legit

C:\Windows\System32\drivers\mpsdrv.sys => MD5 is legit

C:\Windows\System32\SDRSVC.dll => MD5 is legit

C:\Windows\System32\vssvc.exe => MD5 is legit

C:\Windows\System32\wscsvc.dll => MD5 is legit

C:\Windows\System32\wbem\WMIsvc.dll => MD5 is legit

C:\Windows\System32\wuaueng.dll => MD5 is legit

C:\Windows\System32\qmgr.dll => MD5 is legit

C:\Windows\System32\es.dll => MD5 is legit

C:\Windows\System32\cryptsvc.dll => MD5 is legit

C:\Program Files\Windows Defender\MpSvc.dll => MD5 is legit

C:\Windows\System32\svchost.exe => MD5 is legit

C:\Windows\System32\rpcss.dll => MD5 is legit

**** End of log ****

anHotels

Opublikowano

Hewlett

W kwestii deinstalacji, ten soft HP to może być ciężki zawodnik.

1. Po pierwsze, uruchom tego menedżera i dokładnie się przypatrz co w nim można zdeaktywować / w jaki sposób ubić kontrolę loginów. Tu obrazek poglądowy: KLIK.

2. Jeśli nic nie uzyskasz przez konfigurację i nadal będzie dręczyć problemem haseł, sprawdź czy ma zasadność metoda opisana tu: KLIK. Chodzi o post autorstwa Daniel_Potyrala i uruchomienie (de)instalatorów z folderu fabrycznego SWSetup.

Windows Defender

Na temat Windows Defender, to jest dokładnie problem który opisałam:

Windows Defender:
==============
WinDefend Service is not running. Checking service configuration:
The start type of WinDefend service is OK.
The ImagePath of WinDefend service is OK.
The ServiceDll of WinDefend: "%ProgramFiles(x86)%\Windows Defender\mpsvc.dll".

Skierowanie na złe bity, moduł 32-bit a nie 64-bit. Nie wiem w jaki sposób robiłeś to: "Fix wgrany do rejestru - też bez zmiany". Jak ten fiks był importowany, co się pokazało przy imporcie, czy zresetowałeś system?

.
Opublikowano

I proszę Cię o jaśniejsze sformułowania. Opisz krok po kroku co robiłeś w menedżerze HP i co konfigurowałeś, oraz w jaki sposób tym razem deinstalujesz (przez SWSetup?). Poza tym, w ogóle nie odpowiedziałeś na pytanie: "Jak ten fiks był importowany, co się pokazało przy imporcie". Więc zadam pytanie w inny sposób: czy po użyciu opcji "Scal" otrzymałeś pytanie z prośbą o zatwierdzenie importu czy może ... otworzył się Notatnik?

.

Opublikowano

Defender działa. Nie zrobiłem Scal.

Nie mam takiego ekranu do konfiguracji managera HP. Odinstalowałem składniki tego toolsa a samego sucurity nie mogą odinstalować, ciągle komunikat o złej wersji systemu operacyjnego

Nie moża tego softu usunąć inaczej?

anHotels

Opublikowano

Nie mam takiego ekranu do konfiguracji managera HP.

A co jest / jakie skróty?

Odinstalowałem składniki tego toolsa a samego sucurity nie mogą odinstalować, ciągle komunikat o złej wersji systemu operacyjnego

Czy mowa o deinstalatorze uruchomionym z poziomu folderu SWSetup?

Nie moża tego softu usunąć inaczej?

Ostrzeżenie, nie stosuj Revo Uninstaller i podobnych. To jest szczególny przypadek i należy zmusić natywny deinstalator HP, by coś zdziałał.

Opublikowano

Mam rozumieć, że: odinstalowałeś w końcu HP ProtectTools Security Manager (choć nadal nie przedstawiłeś sposobu w jaki to wykonałeś) i problem haseł ustąpił? W takiej sytuacji nie uważam za stosowne ponownie się pakować w aplikację od HP.

Opublikowano

Dziękuje raz jeszcze za pomoc. Temat uważam za zamknięty. Może jeszcze komuś będą te wiadomości potrzebne. Odinstalowanie SecurityTools z nowych notebooków HP powinno być standardem.

Wielkie dzięki

Pozdrawiam

anHotels

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...