Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Centrum akcji a Emsisoft Anti-Malware

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym że czasami Centrum akcji pokazuje mi że Emsisoft Anti-Malware jest wyłączone i abym włączył.

Było by dobrze gdyby nie fakt że on jest włączony. Co z tym zrobić ?

Coś niedobrego znów się dzieje z moim kompem ? Logi dać jakieś ?

OT

"Konfiguruj kopie zapasową" także mi się pokazuje w centrum akcji. Klikam w to i jedyne co mogę wybrać to aby na dvd się zapisała kopia ale ja nie chcę tego robić wrrr.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano
Centrum akcji pokazuje mi że Emsisoft Anti-Malware jest wyłączone (..) Było by dobrze gdyby nie fakt że on jest włączony.

Jeśli nie zgadza się stan programu w Centrum z sytuacją faktyczną, to może to oznaczać błąd rejestracji w Repozytorium WMI. Mógłbyś wstępnie przeprowadzić akcję pod tym kątem: Start > w polu szukania CMD > Uruchom jako Administrator i wklep polecenie:

winmgmt /verifyrepository

Jeśli zostanie zwrócona odpowiedź o braku spójności, wtedy można wklepać:

winmgmt /salvagerepository

Zatwierdzić restartem.

"Konfiguruj kopie zapasową" także mi się pokazuje w centrum akcji. Klikam w to i jedyne co mogę wybrać to aby na dvd się zapisała kopia ale ja nie chcę tego robić wrrr.

To powiadomienie można wyłączyć: KLIK.

.

Opublikowano

Może to jest problem z Emsisoft, czyli brak całkowitej zgodności (jaką wersję masz?). Tak na szybko przeleciałam forum Emsisoft i wyszukałam taki temat, mętnie sugerujący problem po stronie programu: KLIK.

Opublikowano

Te alerty mają jakieś datowanie? Spróbuj jeszcze wyczyścić po prostu historię (jak tu: KLIK): Panel sterowania > System i zabezpieczenia > Centrum akcji > Konserwacja > Wyświetl historię niezawodności > Wyświetl wszystkie raporty o problemach > Wyczyść wszystkie raporty o problemach. I interesuje mnie czy się pojawią nowe tego rodzaju.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...