asg Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Najnowsza edycja testów wydajności. Pdf TUTAJ Wyniki: Internet Security Software: 1.Webroot 2.Norton 3.Trend Micro Virus Buster 2012 ... 6.Kasperski ... 9.Eset Antivirus Software 1.Webroot 2.Norton 3.Avast ... 5.Kasperski ... 10.Eset Przy okazji; Webroot zaczyna na nowo zdobywać popularność. Jak oceniacie dzisiaj ten program?
Meir Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Witam Pana Inżyniera @Asg-pytasz oczywiście o SecureAnywhere ? No cóż-wchłonęli PrevX-a,dodali zapkę i namiastkę HIPS-a i jadą z koksem.Najlżejszy antyvirek w chmurce z dobrą skutecznością,bardzo irytujący FP na najwyższym poziomie ochrony. A co do testu-ESET zalicza wydajnościową obsuwę-spada na szary koniec w tym elemencie.
LikwidatoR Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Faktycznie, opinie na temat nowego Webroota są pozytywne. Zużywa parę mb ramu , jak wspomniał Meir wykupili Prevxa , idą do przodu ., lecz muszą poprawić się w kwestii FP. Na AV-C biją rekordy w fałszywych trafieniach. Co do Esetu, używam go i jest lekki zarówno przy gruntownym skanie jak i w spoczynku. Neta też nie przymula . Nie ma co też ufać bezgranicznie testom bo wiadome jakie mogą być
asg Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Sie macie! Moje zdanie o Webroocie: - FP znacząco spadły do akceptowalnego poziomu - skutecznośc wzrosła, ale poziom bezpieczeństwa nadal pozostaje dla mnie zagadką - można używać z KAŻDYM innym firewallem, programem AV czy IS (obojętnie z hipsem czy bez) - skuteczny keylogger dla stron https - dla wersji Essentials i Complete: bardzo wygodny menadżer haseł, szybki i wygodny backup i synchronizacja pomiędzy komputerami (wg mnie największy plus) - minus, to problemy z podpięciem ustawień backupu i haseł przy zmianie kodów aktywacji (jak znajdziemy promo i nie opłaca się odnawiać na starym) - utworzyli własne forum. Trochę śmieszne, bo prawie z każdym problemem odsyłają do supportu, natomiast nagradzają "kudosami" użytkowników chwalących Webroot (trochę przez to mdli) - kolejny minus to ceny
tommyktlab Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 @Meir No jak doszedł PrevX, to raczej dojdzie FP, ale mogę się mylić.
Meir Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 (edytowane) @Asg-zainstalowałem na próbę...i faktycznie masz rację z tym FP-chociaż ustawiłem na "High" ani razu nie krzyknął przy dobrym pliczku Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez picasso Tu jest fixitpc, komentarze o innych serwisach to sprawy na PW. //picasso
Rekomendowane odpowiedzi