Ar2rek Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 (edytowane) Witam, Piękny tryb wprowadził Microsoft - uśpienie. Niestety już mi nie działa. Komputer przechodzi ładnie w ten tryb ale jest w nim krócej niż sekundę - zdąży HDD stanąć i od razu rusza :/ Moja płyta to P5QP-VM Suspend Mode: S3 Only Tak wyglądają procesy przy próbie przejścia w stan uśpienia: Wszystkie APM wyłączone. Jakieś pomysły? Edit: Aktualizacja BIOS do 0501 nie przyniosła zmian Edytowane 30 Czerwca 2010 przez Ar2rek Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Komputer przechodzi ładnie w ten tryb ale jest w nim krócej niż sekundę - zdąży HDD stanąć i od razu rusza :/ Może coś "wybudza" w trybie natychmiastowym. Spróbuj wykorzystać te tipy: KLIK / KLIK. Odnośnik do komentarza
PhatDerick Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Gdy klikniesz uśpij przekreć mysz laserem do góry i trzymaj tak do czasu wyłączenia sprzętu. Przynajmniej u mnie to działa Odnośnik do komentarza
dejko Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Miałem ten sam problem. Powodem była myszka. Wystarczy w managerze urządzeń wyłączyć możliwość wybudzania systemu z myszki, albo ogólnie hosta USB. Ja wyłączyłem całe USB. Nie mogę przez to wybudzać przez ruch myszką ani z klawiatury - wybudzam przyciskiem power. Żadne zabiegi z myszą nie pomagały - wyłączanie, przekręcanie i inne takie. Dla pewności sprawdź w podglądzie zdarzeń co jest odpowiedzialne za wybudzenie systemu. Odnośnik do komentarza
Ar2rek Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Dzięki, udało się. Zacząłem od końca czyli od propozycji dejko. Udało się i komputer śpi jak niemowlak Myszka to Logitech MX1100, najprawdopodobniej bez swojego oprogramowania nie wybudzała samoistnie, po instalacji wszystko się zautomatyzowało... Dziękuję za zainteresowanie. Problem rozwiązany. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi