Skocz do zawartości

Nie działa internet (trojan-dropper sirefef)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te wyniki w MBAM do zignorowania. W kwestii zapory, ostatni dostarczony log z Farbar Service Scanner twierdził, że konfiguracja usługi jest prawidłowa, ale usługa nie jest uruchomiona:

Windows Firewall:

=============

MpsSvc Service is not running. Checking service configuration:

The start type of MpsSvc service is OK.

The ImagePath of MpsSvc service is OK.

The ServiceDll of MpsSvc service is OK.

Start > w polu szukania wpisz services.msc > z prawokliku Uruchom jako Administrator > na liście wyszukaj usługę Zapora systemu Windows, z dwukliku wejdź do jej właściwości, co się dzieje przy próbie uruchomienia przyciskiem, czyżby "Odmowa dostępu"?

.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Nie,w normalny sposób mogę wejść do właściwości,ale mam Stan usługi:Zatrzymano przy próbie uruchom taki błąd:"System Windows nie może uruchomić usługi Zapora systemu Windows na komputerze Komputer Lokalny.Aby uzyskać więcej informacji,przejrzyj dziennik zdarzeń systemowych.Jeśli jest to usługa firmy innej niż MIcrosoft,skontaktuj się z dostawcą usługi i odwołaj się do specyficznego dla usługi kodu błędu 6801."

Opublikowano

Wykonaj częściowo ten artykuł mojego autorstwa: KLIK. Konkretnie chodzi mi o przepisanie danych dla usługi MpsSvc (BFE i mpsdrv Cię nie interesują), akcja z importem pliku MpsSvc.reg + komenda SetACL dla MpsSvc + restart systemu.

Opublikowano

Przepraszam za zwłokę, przy próbie przepisania danych dla usługi MpsSvc czyli jak rozumiem wprowadzenia zmian do rejestru wyświetla sie informacja "Nie można zaimportować c:\Users\Mikołaj\Desktop\MPsSvc.REG: nie wszystkie dane zostały pomyślnie zapisane w rejestrze.Niektóre klucze są otwarte przez system lub inne procesy.".

Opublikowano (edytowane)

Nie szkodzi, tego błędu się spodziewałam, ponieważ dane usługi Zapory już były w rejestrze i przy przepisywaniu kluczy, do których nie ma dostępu, taki właśnie błąd się zgłasza. Dokończ zadanie finalizując restartem i podaj rezultaty.

.

Edytowane przez picasso
17.04.2012 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...