Shreder Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witam, od pewnego czasu proces o nazwie presentationfontcache.exe obciąża mój procesor (użycie CPU zazwyczaj kształtuje się na poziomie 50%). Sprawdzałem komputer pod kątem wirusów NIS-em 2011, ale ten niczego nie znalazł. Nie mam zielonego pojęcia co jest przyczyną problemu. Proszę o pomoc.
picasso Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Cytat od pewnego czasu proces o nazwie presentationfontcache.exe obciąża mój procesor (użycie CPU zazwyczaj kształtuje się na poziomie 50%) Rozpocznij od przeładowania bufora czcionek tej platformy: 1. Start > w polu szukania wpisz services.msc > z prawokliku Uruchom jako Administrator > na liście wyszukaj Usługa buforowania czcionek platformy Windows Presentation Foundation, wersja 3.0.0.0 (może być także z końcówką 4.0.0.0) > zatrzymaj usługę przyciskiem. 2. Przejdź do folderu C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local. W środku jest plik FontCache3.0.0.0.dat (może występować także plik FontCache4.0.0.0.dat). Skasuj. 3. Zresetuj system.
Shreder Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zastosowałem się do Twoich wskazówek i jak na razie wszystko jest ok. Dziękuję za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi