Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Nie wykrywa dysku

CKwarrior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem zakupiłem nowy dysk i winda7 mi go nie wykrywa.

Na początku nie chciał wcale wstać system system dysk boot change dysk than press enter

po przełączałem kabelki SATA(oba dyski takie) i system się odpalił mimo to winda7 go nie widzi??

Ma ktoś pomysł jak zrobić żeby działał?

Dodam tylko, że dysk wydaje dziwny dźwięk jakby cały czas się uruchamiał i za chwilkę pada??

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

CKwarrior co ten temat robi w dziale diagnostyki wirusów? Temat wstępnie przenoszę do działu Windows 7, ale możliwe że do Hardware pójdzie.

po przełączałem kabelki SATA(oba dyski takie) i system się odpalił mimo to winda7 go nie widzi??

Opisz bliżej co to znaczy "nie widzi" = gdzie nie widzi? W menedżerze urządzeń, w diskmgmt.msc czy Mój komputer? Jeśli to ostatnie = dysk pewnie nie ma litery przyznanej, co jest oczywistą konsekwencją braku partycji na fabrycznie nowym dysku.

.

Opublikowano

Czyli podpinasz nowy dysk i na systemie w dodatkowym sofcie formatujesz + ewentualnie robisz partycje jakie chcesz.

Na początku nie chciał wcale wstać system system dysk boot change dysk than press enter

no jak ustawiles/ustawilo ci, boot na nowy dysk to jak mial wstac OS?
Opublikowano

spoczko można go offnąć już sie udało ale co ciekawe na nowy dysku partycję miałem.(mój pracownik nagrał na niego filmy)

Rozwiązanie jest ciekawe ten z filmami wpiąłem w Sata1 na płycie głównej a systemowy w Sata3 i co ciekawe tylko przy takim ustawieniu się uruchamia mimo iż w setup-ie nie mogę wybrać konkretnego dysku tylko primary master jako HDD nic więcej to tak działa a jak systemowy był jako Sata1 a ten z filmami jako Sata3 nie hulało?

Ciekawe prawda?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...