Gość BelHeI Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 Witam, posiadam system Windows Thin PC i wszystko grało od kilku miesięcy, lecz ostatnio mam problem z systemem. A mianowicie, gdy zaznaczam kilka plików, to w pewnym momencie explorer.exe wyłącza się i robi restart. Jest to dość upierdliwe, bo trzeba od nowa zaznaczać pliki, a często ponownie tak zrobi. Jakie logi są Państwu potrzebne, do zdiagnozowania mojego problemu? Pozdrawia, Maciek
picasso Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 Zaznaczenie plików + restart powłoki explorer.exe = podejrzane kodeki i rozszerzenia shella. Uruchom Dziennik zdarzeń i w sekcji Aplikacje szukaj zdarzenia numer 1000 opisującego pad explorer.exe. Przeklej szczegóły błędu.
Gość BelHeI Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 U mnie nie są rejestrowane żadne błędy w Dzienniku zdarzeń, pomimo, iż usługa "Dziennik Zdarzeń" jest uruchomiona.
picasso Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 Czyżby kolejne skutki uboczne "Thin PC"? W takiej sytuacji działania na oko. Zrób test za pomocą narzędzia ShellExView. W nim poprzez klik w kolumnę producenta ułóż w jednym bloku wszystkie różowe (rozszerzenia nienatywne), zbiorowo je zaznacz i wyłącz. Zresetuj system i sprawdź czy zaznaczanie plików nadal powoduje pad powłoki. .
Gość BelHeI Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Nie mam żadnych pozycji oznaczonych na różowo.
picasso Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 A co to za rodzaj plików, nie są to aby jakieś pliki gatunku audio-video? Czy są zainstalowane jakieś kodeki?
Gość BelHeI Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 Wywaliłem kodeki K-Lite i wszystko śmiga tak jak powinno
Rekomendowane odpowiedzi