PiotrJIMI Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2011 WITAM SERDECZNIE bardzo proszę o pomoc i porade, mam system - windows 7 home premium 32 bit od pewnego czasu nie mam aktywnej opcji w ikonie "centrum akcji" - centrum zabezpieczeń nic nie pomaga program xp-Anti-Spy,ani nic nie pomaga narzędzia administracyjne - usługi,a przy napisie w centrum akcji przy napisie centrum zabezpieczeń jest przycisk włącz i jak ja go klikam to absolutnie nic się nie dzieje i nawet nie wyskoczy żaden komunikat.skanowanie programem malwarebytes anti malaware tez nic nie dało. log z OTL ustawiłem na 90 dni ponieważ z ja naprawde nie wiem od czego to może być,poprostu wczoraj zauważyłem że tak jest. xp-antispy właczyłem i wyłączyłem centrum bezpieczeńśtwa i restarty - nic nadzędia administracyjne-usługi - uruchom centrum zabezpieczeń - wyskakuje - Błąd 5.Odmowa dostępu.Nie aktywne - wszystkie zadania - nic przywracanie systemu - nic nie pomaga zasyłam log z programu malware bytes anti malware zasyłam log z OTL w miarę możliwości proszę o szcegółowe instrukcje co ja mam zrobić bardzo proszę o pomoc i z góry ja naprawdę szczerze dziękuje. DZIĘKUJE I POZDRAWIAM
picasso Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 PiotrJIMI, nie jesteś proszony o podawanie logów, które są zbędne i usuwam to (przy okazji oczyszczam temat ze zbędnych postów). HijackThis to narzędzie, które możesz w poważnej analityce aktualnie podłożyć pod koła, zupełnie nieprzystosowany do bieżących warunków. Są określone zasady = logi z OTL (biją HijackThis na głowę zakresem informacji) oraz GMER (no właśnie, gdzież on?). Poza tym, używałeś ComboFix w bliżej niesprecyzowanym czasie, widać to w logu, tak więc kiedy i po co był używany? W raportach brak śladów infekcji. Centrum nie działa z tego powodu: usługi - uruchom centrum zabezpieczeń - wyskakuje - Błąd 5.Odmowa dostępu. Teraz jest zagadnienie do diagnostyki, co blokuje usługę. Wstępnie moja uwaga skupia się na McAfee: kiedy on się pojawił i czy na pewno problem się nie zbiegł z jego instalacją? Pytanie zadaję na wszelki wypadek, mimo tego jasnego sformułowania: log z OTL ustawiłem na 90 dni ponieważ z ja naprawde nie wiem od czego to może być,poprostu wczoraj zauważyłem że tak jest. .
PiotrJIMI Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 WITAM nie znam się na tych "logach" chciałem tylko dobrze co do "combofix" to juz historia i to było używane długo długo przed tym obecnym objawem,a antywirus "macafee" instalowałem wczoraj czyli 24.11 a ten objaw juz był wczesniej i przed instalacja antywirusa. zasyłam ten log z GMER bardzo proszę o pomoc i porade POZDRAWIAM
picasso Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 W związku z tym, że w logach nie widać przyczyny, na wszelki wypadek zrób jeszcze skanowanie za pomocą Kaspersky Virus Removal Tool. W konfiguracji skanera zaznacz wszystkie obszary do skanowania. Przedstaw wyniki typu "Detected threats", o ile będą. nie znam się na tych "logach" chciałem tylko dobrze Nie wątpię, że chciałeś dobrze, tylko że właśnie po to są zasady: KLIK (""Określonych", czyli dobranych starannie przez nas a nie intuicyjnie przez użytkownika."). .
PiotrJIMI Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2011 już nie ma kłopotu,pomógł restart wartości w rejestrze,usunięcie i wgranie nowej wartości rejestru w tej sprawie. DZIĘKUJE BARDZO ZA POMOC zamykam temat
Rekomendowane odpowiedzi