Skocz do zawartości

Pytanie o hdd.

marcinkowski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kolega prosił mnie żebym mu znalazł jakiś niedrogi dysk, rzuciłem trochę okiem na Allegro i znalazłem coś takiego jak w poniższych linkach i się zastanawiam o co tu chodzi, ale zanim do niego napiszę to chciałem się podzielić moim wrażeniem i zapytać czy się nie mylę, chodzi o to że wydaje mi się że robi on ludzi w bambuko, dyski wyglądają jak jeden i ten sam tylko inna naklejka, po za tym opis wygląda jak od Seagate, więc chyba coś tu nie tak.

Coś mi się obiło o uszy że była jakaś czarna seria Seagate, możliwe więc że próbować ludziom wcisnąć ten kit.

http://allegro.pl/hitachi-hdt721016sl-160gb-sata-2-nowy-12m-gw-f-v-i1940301151.html

http://allegro.pl/wd-1600aajs-160gb-sata-2-nowy-12m-gw-f-v-i1940301615.html

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

nowydysk.th.jpg

Widac, ze oba opisy sa identyczne, a do tego bledne wg danych producenta. Gwarancja 1-no roczna wzgledem 3 letniej w normalnym sklepie to nastepna niespodzianka. Jak ktos lubi zaoszczedzic i poczuc adrenaline to polecam. Osobiscie nigdy w zyciu.

Opublikowano (edytowane)

Ciekawy przypadek, wysłałem zapytanie ciekawe czy odpowie.

W odpowiedzi odpisał, że nie rozumie o co go pytam. :lol: Firma zwie się F.H.U PE-CET,........... PE-CET. :lol: :lol: :lol: :lol:

Edytowane przez marekW
Opublikowano (edytowane)

No ja również chciałem zapytać ale dla wszystkiego również zapytam. Opisy są błędne bo prawdopodobnie są od jakiego Seagate. Dyski mogą być nowe tzn. nie używane, możliwe że pochodzą z rozebranych komputerów z których sprzedaje części.

Widziałem zdjęcie tego WD to wygląda trochę inaczej.

Dla mnie odpisał że dyski mają takie same parametry więc jest ten sam opis i że ze względu na tak niską cenę nie mogą dać więcej gwarancji.

Edytowane przez marcinkowski
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...