Skocz do zawartości

Nagłe obciążenie internetu

babij121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż wczoraj jakby znikąd, pojawił się dziwny problem. Gdy grałem w grę przez internet, zaniepokoiły mnie straszne lagi, których inni nie mieli. Sprawdziłem ping i podchodził czasami do 1200ms, gdzie zawsze się trzymał około 40ms. Wysoki ping nie utrzymywał się ciągle, był bardzo zmienny. W czasie maksimum 2 minut potrafił zejść z 1000 do 40 i na odwrót. Administrator picasso udzielała mi pomocy przy innym problemie, ale wykryła 2 podejrzanych w tej sprawie i spróbowaliśmy się tego pozbyć. Proxifier i HotSpot. Pozbyliśmy się tych programów, lecz to nie pomogło. Dodam, że internet mam podzielony routerem, ale teraz nikt nie korzysta z innych komputerów i znajomi, mający internet od tego samego dostawcy nie mają tego problemu.

@edit

właśnie zobaczyłem, że skoki są większe niż myślałem:

wszedłem w wiersz poleceń > ping www.google.pl -t

Odpowiedź z 74.125.39.106: bajtów=32 czas=34ms TTL=51

Odpowiedź z 74.125.39.106: bajtów=32 czas=1028ms TTL=51

Odpowiedź z 74.125.39.106: bajtów=32 czas=410ms TTL=51

Odpowiedź z 74.125.39.106: bajtów=32 czas=34ms TTL=51

net-log.txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Wtrącę swoje 3 grosze ;)

Hmm nagłe lagi to i ja dzisiaj miałem (i to nie był pierwszy raz), które były spowodowane zakłóceniami na kanale na jakim nadaje router (po prostu inne osoby w okolicy nadawały w tym samym zakresie co kolidowało). Wystarczyło zmienić w ustawieniach routera kanał z 1 na np. 2 (drogą testów na najlepszy).

Dla próby podłącz się do routera za pomocą kabla LAN i zobacz czy nadal masz takie skoki. Dodatkowo, wiem że Hamachi potrafi mieszać, wyłącz go na próbę (jeśli poprzedni krok nic nie da).

Opublikowano

Ehh, jak zwykle o tym nie pomyślałem i zacząłem się zamartwiać o sprzęt a tu proszę.... Zmiana kanału i problem rozwiązany. Przynajmniej na razie nie zauważyłem skoków. Wielkie DZIĘKI !!!! :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...