Punisher2010 Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Opisywana przez Picasso metoda na zmianę wyświetlania się kolejności liter dysków nie działa w XP SP3. Jak to zrobić ? oraz Jak wyśrodkować tytuły okien (efekt z Windows 8) Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Opisywana przez Picasso metoda na zmianę wyświetlania się kolejności liter dysków nie działa w XP SP3 Import podawany przeze mnie w temacie "Optymalizacja..." jest prawidłowy i działa: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer] "ShowDriveLettersFirst"=dword:00000004 Po imporcie tego, by zmiana się ukazała, należy albo przeładować explorer.exe, albo zresetować komputer. Jak wyśrodkować tytuły okien (efekt z Windows 8) Przecież Ci już odpowiedziałam: https://www.fixitpc.pl/topic/5473-tytuly-okien-na-srodku/ . Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Przepraszam, ale długo nie zaglądałem na tamten temat. Wybacz Picasso, lecz metoda którą opisałaś wcześniej, była wykorzystywana też w TweakUI, lecz wtedy wymagana była wartość 00000001 Do zamknięcia Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Opisywana przez Picasso metoda na zmianę wyświetlania się kolejności liter dysków nie działa w XP SP3. Wybacz Picasso, lecz metoda którą opisałaś wcześniej, była wykorzystywana też w TweakUI, lecz wtedy wymagana była wartość 00000001 Czyli jednak nie używałeś mojej metody. W "Optymalizacji ..." są podane poprawne pliki REG, zaś TweakUI prowadzi błędną edycję, co zresztą jest tam napisane: 4 - Wyświetlanie liter przed etykietami: letterbeforelabel.reg (...) UWAGA: TweakUI posiada błąd tej edycji (/index.php?showtopic=73662"]szczegóły). Wartość ShowDriveLettersFirst ustawione na 1 dotyczy dysków sieciowych: KLIK. Dlatego po skorzystaniu z opcji w TweakUI nie widać zmian na dyskach lokalnych. Temat rozwiązany, zamykam. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi