sop90 Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2011 Witam mam problem ,mój komputer nie chce się włączyć , po wcisnięciu przycisku zapala się lampka słychać jaj chodzi czyli wszystko ok. tyle ,że za chwilke się wyłącza i włącza z powrotem , a monitor nie reaguje... jaka może być przyczyna?
picasso Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 sop90 założyłeś temat w dziale » Diagnostyka malware - Centrum bezpieczeństwa » Dział pomocy doraźnej, który jest przeznaczony tylko do rozwiązywania problemów infekcji. Temat przenoszę, wstępnie celuję w: mój komputer nie chce się włączyć , po wcisnięciu przycisku zapala się lampka słychać jaj chodzi czyli wszystko ok. tyle ,że za chwilke się wyłącza i włącza z powrotem , a monitor nie reaguje... ... dział sprzętowy. To wygląda na coś z kolekcji płyta główna lub zasilacz. Nie wiem czy sobie to dobrze wyobrażam z tym "wyłącza i włącza z powrotem", ale ten opis dość pasuje do tego co ostatnio się u mnie działo (skończyło się na wymianie płyty głównej). Temat przeniesiony, może ktoś ze sprzętowców tu coś innego jeszcze podpowie. .
Anonim3 Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 Do ściągnięcia HWiNFO w wersji 32 lub 64 bit wygenerowanie raportu i wklejenie go tu, ważne jest też podanie dokładnej nazwy zasilacza (spisana z naklejki).
switch48 Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 sop90 kiedyś zwrócił się do mnie z takim samym problemem mój znajomy. Rozkręciłem obudowę "blaszaka", przy pomocy pędzelka z długim włosiem oczyściłem zabite kurzem wiatraki. Na końcu przedmuchałem sprężonym powietrzem. Odczekałem ok. 30 minut i włączyłem PC-ta. Zastartował normalnie bez żadnych problemów.
Anonim3 Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 switch48 - i takim sposobem to my tu do niczego nie dojdziemy, a o każdy podzespół będzie osobne pytanie z osobnym postem. Pytanie - nie włącza się normalnie, a w trybie awaryjnym również się nie włącza? PS. Pytanie o raport może być pojęciem względnym i nie koniecznie tworzonym przez program do tego stworzony, przecież to jasna jak słońce, konfigurację można też podać wypisując wszystko fizycznie, z napisów na podzespołach, z faktury/rachunku, wystarczy chcieć, nie wiadomo tu nawet czy to laptop czy stacjonarny.
trpcp Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Nie można sie pytać nieprzytomnego pacjęta z drgawami o samopoczucie. Przegrzewający sie procek to żeczywiście jedna z mozliwych przyczyn. Rozebrać, wyczyścić, zresetować bios, w miarę możliwości podmienić zasilacz. A może włącznik się zużył i trzyma troche a długo zwarcie?
Anonim3 Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 (edytowane) Nie można sie pytać nieprzytomnego pacjęta z drgawami o samopoczucie. nie można się z tym nie zgodzić tyle, że "pacjęt" z reguły jest "pacjentem". Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso
Rekomendowane odpowiedzi