artus72 Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Dzień dobry, zainspirowany zachętami picasso z tego wątku postanowiłem zainstalować najnowsze wcielenie Javy. Do tej pory nie miałem z dżawowymi instalatorami najmniejszych problemów. Dziś otrzymałem taki oto komunikat: Odinstalowałem starą Javę (update 26). Bez zmian. Pobrałem instalator online - ten sam problem. Co mogę zrobić, by pomyślnie dokończyć instalację?
picasso Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Pobrałem instalator online - ten sam problem. Czy instalator "offline" zachowuje się tak samo?
picasso Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Jaki rodzaj oprogramowania zabezpieczającego jest zainstalowany? Jeśli jest jakieś: spróbuj ponowić instalację po całkowitym wyłączeniu wszystkich rezydentów + porządnym wyczyszczeniu Temp i cache Java za pomocą TFC - Temp Cleaner. W bazie supportu dla starszej wersji jest ten błąd opisany, bez konkretnego rozwiązania: KLIK. Jeśli nie wypali prosta akcja dana powyżej, szukaj logów instalacyjnych Java do prezentacji.
artus72 Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 (edytowane) MS Security Essentials + Mamutu. Zaraz powyłączam te aplikacje, wyczyszczę lokalizacje tymczasowe i spróbuję ponowić instalację. [EDZIA] Wszystko jest już cacy. Java się zainstalowała i... życie znów stało się piękne Moim skromnym zdaniem 3 rzeczy mogły blokować działanie instalatora: 1) blisko 100MB śmieci w tymczasowych folderach przeglądarek (IE i Opera), Javy i systemowym Temp (pięknie uporał się z nimi TFC) 2) Mamutu 3) podłączony via USB telefon (niby tylko bateria się ładowała, ale kto wie...) Dziękuję bardzo za pomoc. Temat można zamknąć. P.S. połknąłem literkę "m" w tytule. Możnaby to jakoś poprawić? Edytowane 29 Lipca 2011 przez picasso Literówka skorygowana. Temat zamykam. //picasso
Rekomendowane odpowiedzi