Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Zniknięcie animacji koloru podczas ruchu myszką na kafelce z programem na pasku zadań

chrup

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnio włączyłem komputer i zauważyłem, że zniknęła animacja podczas ruchu myszką na kafelce z uruchomionym programem. Na laptopie jest wszystko OK, tak jak powinno być.

Nic nie zmieniałem, nic nie instalowałem. Wieczorem wyłączyłem komputer (wtedy było OK), rano włączam i już tego nie ma.

Aby pokazać, o co mi dokładnie chodzi załączam filmik :

http://dl.dropbox.com/u/2147119/Windows7PasekZadan.3gp

Może mi ktoś powiedzieć, jak to naprawić? Niby błahostka, ale gdy na coś czekałem lubiłem się tym pobawić :D

Pozdrawiam!

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Mam ustawione "Niech system Windows dobierze optymalne ustawienia" - mam wszystko zaptaszkowane oprócz ostatniej opcji.

Gdy ustawię "Dopasuj dla uzyskania najlepszego wyglądu" - to także nic nie daje :(

Opublikowano

Też tak mam i jest OK.

Ostatnio były aktualizacje. Zobacz czy efekt nie nastąpił po tym fakcie. Jak masz ustawione aktualizacje WU.

Zobacz w MU czy nie masz wykrzyknika przy Video.

Ewentualnie spróbuj reinstalować drivery karty.

Opublikowano

Dzisiaj odkryłem, że na drugim komputerze, gdzie się ruszało także zniknął ten bajer.

Żadne aktualizacje na laptopie nie były instalowane, na komputerze w dniu w którym to się stało także nic się nie instalowało.

W MU wszystko jest OK, nic nie krzyczy, że coś jest nie tak.

Co do sterowników - także to nie to, zainstalowałem najnowsze - to samo, niższe - też nic, te, które sugeruje Windows - także nic.

Skoro to się stało na laptopie również (gdzie normalnie to działało), no to jakiś wspólnych rzeczy wypadało by poszukać :

Na obydwu komputerach są zainstalowane podobne programy (na laptopie nie mam wszystkiego, co na PC bo mi niepotrzebne) - mam tam W7 Home Premium, Operę, Eset Antivirus, PerfectDisk, CCLeaner i Wise Registry Cleaner - do tego aktualizacje i sterowniki, na PC lista aplikacji jest nie co dłuższa :)

Ustawienia są bardzo podobne, bo... defaultowe, na PC zmieniałem tyle, że to się da na palcach jednej ręki policzyć (np. WU) ;)

Kiedy to się stało... i tutaj jest problem, bo sprawdzałem wieczorem - działa, od razy wyłączam komputer, włączam rano i już nie działa...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...