Skocz do zawartości

Pusty folder Prefetch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od niedawna zauważyłem że katalog Prefetch jest pusty, jest jedynie plik ustawień konfiguracyjnych layout. Wiem że żaden program mi go nie czyści, posiadam AdvancedSystemCare uruchamiany z systemem lecz on nie ma opcji czyszczenia tego folderu. Jaka jest inna przyczyna nieodkładania się plików w tym folderze?

Windows XP SP3

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

:ph34r: szopen64

posiadam AdvancedSystemCare uruchamiany z systemem lecz on nie ma opcji czyszczenia tego folderu

Przyczyn może być wiele. Na początek dodaj folder Prefetch w ASC do ignorowanych.

Opublikowano

Harmonogram zadań jest ustawiony na ręczny, System zdarzeń COM+ również jest na ręczny i uruchomiony a w WWDC wszystkie porty zamknięte i tak mam obecnie i miałem wcześniej.

Opublikowano
a w WWDC wszystkie porty zamknięte i tak mam obecnie i miałem wcześniej.

To przypuszczalna przyczyna defektu Prefetch. Odblokuj port 135. Zaś usługę Harmonogramu przestaw na Auto. Przeczekaj 3 restarty systemu. Jeśli nadal będzie pusto, możesz skorzystać z tej komendy: KLIK.

Opublikowano

Port 135 odblokowany, Harmonogram zadań ustawiony na auto i uruchomiony, kilka restartów i nic. Usunąłem stary plik layout z folderu Prefetch, wpisałem podaną komendę, kilka restartów i nic, nawet layout się nie odbudował więc wrzuciłem z powrotem ten plik do folderu, ponownie wpisana komenda, kilka restartów i jak było pusto tak jest.

Opublikowano

Pokaż co masz w kluczu:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters

W wartości EnablePrefetcher. Wartość ta może przyjąć następujące numery: KLIK.

Opublikowano

:ph34r: szopen64

U mnie wartość tego klucza jest ustawiona na "0"

Port 135 odblokowany

Harmonogram zadań jest ustawiony na ręczny, System zdarzeń COM+ również jest na ręczny

:D Bez komentarza - wszystko powyłąnczane i czyszczone spowalniaczami.

Opublikowano

Po trzecim restarcie pliki zaczęły się zapisywać w folderze. Wielkie dzięki picasso, na pewno słyszałaś i czytałaś wiele komplementów ale jako kobiecie w sprawach technicznych należą Ci się podwójne podziękowania. ;)

Problem rozwiązany i temat można zamknąć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...