Skocz do zawartości

Driver Sweeper - Problem z aktualizacją

wieslaw531

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Mam starą wersję 2.5. Pobrałem nowsze i żadnej nie mogę uaktualnić (2.80, 2.85, 2.90). Komunikat:

A zdeinstalować mozesz? Oodinstaluj program a po deinstalacji usuń ręcznie folder po tym programie jeśli wciąż będzie.

Opublikowano

Oczywiście odinstalowałem + usunięcie katalogu + restart. Dalej żadna wersja od 2.80 wywala ten sam komunikat.

Program pobrany ze strony producenta.

EDYTA

Żadna wersja ze strony producenta się nie instaluje - od najstarszej 2.50.

Jedyna możliwa instalacja to ze strony Guru3D - 2.10.

Opublikowano

Wcześniej wyczyściłem Cache przeglądarki + ponowne uruchomienie.

Zastosowałem Fixa MS i po działaniu dostałem dwa komunikaty:

1. Wyłączono zapobieganie wykonywaniu danych.

2. Zmieniono ilość połączeń z serwerem (tego nie jestem pewien ale coś w tym stylu).

Fixa odpaliłem dwukrotnie + restarty.

Niestety bez efektów. Problem nadal istnieje - komunikat jak w #1 poście. I dotyczy wszystkich wersji poza Guru3D.

Opublikowano
Sprawdź sumy kontrolne instalki wersji 2.9.0 i w razie różnicy pobierz np. z softpedii: http://www.softpedia...r-Sweeper.shtml

Pobrałem z sugerowanej strony. Bez zmian. Porównałem pliki wg zawartości - identyczne.

EDYTA

Jest winowajca :lol: - DAP. Zazwyczaj pobieram pliki z jego wykorzystaniem.

Po jego wyłączeniu i normalnym systemowym pobraniu instalacja odbywa się poprawnie i jest OK. :cheer:

Porównałem pliki pobrane przez DAP i IE i mimo identycznej wielkości porównanie wg zawartości wywala całkowitą różnicę poza nagłówkiem pliku.

Zastanawia mnie co może być powodem takiej sytuacji. Problem dotyczy tylko tej strony.

Opublikowano

To może jeszcze inaczej: - wypróżnij całkowicie ręcznie foldery TEMP (zarówno tego systemowego jak i w profilu) a ponadto pozbądź się strumieni ADS z instalki - możesz w tym celu użyć tego narzędzia http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897440 - ja pobierałem 2.9 z tego linka http://majorgeeks.com/downloadget.php?id=6171&file=15&evp=1cb0e41107c7b0cebeb63eb0b25acdba

EDIT

Spóźniony - post do kasacji

Opublikowano

I tak dzięki wszystkim za pomoc. A tu obrazek jak różnią się te instalki pobrane z tej samej strony - w nazwie pliku jest sposób pobrania:

EDYTA

@Flavius plik podany z Twojego linka to 4800271B, ze strony prducenta to 4800711B. I w zależności od sposobu pobrania różnice są większe lub mniejsze.

Myślę, że temat jest istotny dla innych Userów w przypadku ogólnie pobierania plików.

Opublikowano

Dzięki - zainstalowany.

Zwracam uwagę, że przed aktualizacją należy usunąć starą wersję. Inaczej w systemie wiszą poprzednie. Próba odinstalowania starych usuwa nową wersję (tak w skrócie).

Nadal nurtuje mnie pytanie dlaczego tak się dzieje z pobieraniem plików z tej strony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...