Skocz do zawartości

Dysk zabezpieczony przed zapisem, brak możliwości formatowania.

moniqa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mam Pendrive, którego nie da się ani otworzyć ani formatować. Po wsunięciu do laptopa wyskakuje informacji o konieczności formatu, w momencie próby formatu wyskakuje informacja "Dysk zabezpieczony przed zapisem". Nie ma żadnej fizycznej blokady, próbowałam modyfikować rejestr, ale nic to nie dało. Jakieś pomysły czy pendrive do wyrzucenia? Nie mam tam żadnych danych, od początku jak go dostałam występuje ten sam problem.

(
    Najpierw wejdźmy do edytora rejestru: (klikamy menu start i na dole w linijce do wpisywania: wpisujemy: regedit i klikamy enter lub wciskamy kombinacje klawiszy Windows + R następnie wpisujemy regedit i wciskamy enter.
    Przechodzimy do klucza: Komputer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies
    Klikamy dwukrotnie wartość WriteProtect (po prawej stronie) i zmieniamy dane wartości na 0
    Zamykamy rejestr i restartujemy komputer po czym sprawdzamy czy rozwiązanie działa

)

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.