Skocz do zawartości

czym jest plik o nazwie "enltrc.txt" i dlaczego co jakiś czas tworzy mi się on na pulpicie?

MaxMiL4N

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tworzy mi się na pulpicie co jakiś czas plik o nazwie "enltrc.txt". Nie wiem co to jest, w tym pliku tekstowym nic nie jest napisane. Plik ten tworzy się co chwilę, od dziś (23.12.2021), nic nie pobierałem, więc naprawdę nie wiem co się dzieje. Proszę o pomoc.

obraz_2021-12-23_202506.png obraz_2021-12-23_202525.png obraz_2021-12-23_202547.png
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano
W dniu 24.12.2021 o 06:38, jessica napisał:

Czy w innych folderach też tworzy się taki plik?

To nie jest plik Systemowy.

jessi

tylko na pulpicie, i tylko kiedy gram w pewną grę. mnie to dziwi, bo nikt inny nie ma takiego problemu.

Opublikowano
13 godzin temu, jessica napisał:

Zrób logi z FRST https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogólne-raporty-systemowe/?tab=comments#comment-160527

Dodatkowo:

Uruchom FRST.
W polu SEARCH (SZUKAJ) wklej:

kliknij na przycisk "Search Registry" (Szukaj w Rejestrze).
Raport z tego będzie tam, gdzie jest FRST.

jessi

SearchReg.txto to chodzi? dołączyłem ten raport do załączników.

Opublikowano

Do Notatnika wklej:

Spoiler

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_USERS\S-1-5-21-881930461-47489624-1918205951-1001\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Wordpad\Recent File List]
"File1"=-

Z Menu Notatnika >> Plik >> Zapisz jako >> Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki >> Zapisz jako> FIX.REG ]>>
plik uruchom (dwuklik i OK).
Zrestartuj komputer.

jessi

Opublikowano
3 minuty temu, jessica napisał:

Do Notatnika wklej:

Pokaż ukrytą zawartość

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_USERS\S-1-5-21-881930461-47489624-1918205951-1001\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Wordpad\Recent File List]
"File1"=-

Z Menu Notatnika >> Plik >> Zapisz jako >> Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki >> Zapisz jako> FIX.REG ]>>
plik uruchom (dwuklik i OK).
Zrestartuj komputer.

jessi

do nowego notatnika?

Opublikowano
55 minut temu, MaxMiL4N napisał:

do nowego notatnika?

już wszystko zrobiłem i uruchomiłem ponownie komputer. Plik już się nie będzie tworzył? Mogę te wszystkie pliki tekstowe i FIX.REG usunąć (zdjęcie)?

obraz_2021-12-28_221742.png
Opublikowano
Cytat

Mogę te wszystkie pliki tekstowe i FIX.REG usunąć

Tak, usuń je ręcznie.

---

Cytat

Plik już się nie będzie tworzył?

Jeśli będzie się tworzył,  to usuń całkowicie grę, przy której to się tworzy. Nie patrz na to, że u innych się taki plik nie tworzy - bo to oznacza, że ta gra nie pasuje do Twego komputera.

jessi

Opublikowano
6 godzin temu, jessica napisał:

Tak, usuń je ręcznie.

---

Jeśli będzie się tworzył,  to usuń całkowicie grę, przy której to się tworzy. Nie patrz na to, że u innych się taki plik nie tworzy - bo to oznacza, że ta gra nie pasuje do Twego komputera.

jessi

rozumiem, dzięki za pomoc.