Skocz do zawartości
marekwjk

Nie udało się nawiązać bezpiecznego połączenia

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Jeśli masz na myśli, że widoczna stagnacja jest oznaką "zamykania interesu", to jest to błędne wrażenie. Nie ma żadnych planów tego rodzaju, a pod koniec roku będzie modernizacja serwera. Mój brak aktywności w kontekście pomocy oznacza tylko tyle, że nie mam sił fizycznych. Natomiast niestety nie mam wpływu na to, że mało osób się tu angażuje.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Tylko czemu mogę wejść tylko z tor browsera a a zwykłe przeglądarki mnie wywalają???

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie zgłaszał problemów z wejściem na forum. Jaki błąd widzisz?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że forum padło - od kilku miesięcy nie mogę się dostać

Dostawca mój to światłowód orange

 

Schowek01.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Czy masz jakiś program antymalware / antywirusowy z aktywnym filtrowaniem bezpiecznych połączeń (https), bądź bloker rodzaju Adguard z taką funkcją? Na pasku zadań widzę ikonę Malwarebytes - czy to wersja Pro z aktywnym rezydentem?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, picasso napisał:

Na pasku zadań widzę ikonę Malwarebytes - czy to wersja Pro z aktywnym rezydentem?

Informacyjnie: u mnie MBAM nie blokuje aktualnie forum... 😉

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłam tytuł tematu na bardziej odpowiedni.

 

@marekwjk

 

Na Twoim zrzucie ekranu dopatrzyłam się jednak ikony Adguard, o który pytałam. Aplikacja z domyślną konfiguracją, tzn. zaznaczonym filtrowaniem https, blokuje forum. Dodaj naszą stronę do wykluczeń. Otwórz Ustawienia Adguard > Sieć > Filtrowanie HTTPS > Wykluczenia.

 

Nawiasem mówiąc, na naszym forum bloker reklam i tak nie ma co robić, nie ma tu reklam i skryptów śledzących.

 

 

@snemelk

 

Dzięki za potwierdzenie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Niestety dodanie do filtrowania nic nie dało - muszę wyłączyć aduarda, aby wejść tu - to i tak dobrze. Odetchnąłem bo myślałem, że forum umarło

Pozdrawiam Marek

PS OK. Dodałem i chodzi !

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi

Testowałam ustawienia AdGuard i dodanie wyjątku powinno mieć natychmiastowy skutek po odświeżeniu strony, choć w kilku przypadkach musiałam odświeżyć drugi raz. Jaki adres dodałeś do wykluczeń? U mnie działa dodanie samego fixitpc.pl bez www.

 

EDIT: Dodałeś informację, że jednak działa. 😀

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...