Skocz do zawartości

Nie mogę zainstalować żadnego antywirusa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zupełnie nie znam się na komputerach, zawsze moim zajmował się syn który wyjechał zagranicę . Ale jeżeli ktoś powie-napisze mi dokładnie co robić gdzie klikać to zrobię to.

Potrzebuję pomocy, miałam antywirus Avast, który pewnego dnia przestał działać nie można go było naprawić odinstalowałam go i od tej pory nie mogę zainstalować żadnego antywirusa.

Dodatkowo nie wiem czy to jest z tym związane czasami komputer niby się włącza a jest czarny ekran i tylko widać biały kursorek.

Mam wgranego windowsa 7 laptop Lenovo B 570e.

Bardzo proszę o pomoc. 

Komputer ma ładnych parę lat , w ciągu ostatniego roku był czyszczony z kurzu . Zawsze dobrze współpracował i nic się nie działo

Addition.txtPobieranie informacji ...

FRST.txtPobieranie informacji ...

Shortcut.txtPobieranie informacji ...

Edytowane przez Fiolka
Interpunkcja.
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
  Cytat

miałam antywirus Avast, który pewnego dnia przestał działać nie można go było naprawić odinstalowałam go

Czy do usuwania Avasta na pewno był użyty Avast Uninstall Utility - http://www.avast.com/uninstall-utility?

Pytam, bo w logach widać dużo "rzeczy" Avasta, a dopóki one są, to raczej trudno będzie zainstalować innego antywirusa.

Konkretną pomocą zajmie się oczywiście Moderator, a nie ja.

jessi

Instalacja Avasta wygląda praktycznie na całkowitą - należy pozbyć się jej wszystkich elementów pierwszorzędnie, aby zainstalować inny produkt zabezpieczający. 

1. Pobierz Avast Uninstall Utility, następnie przejdź do Trybu awaryjnego (kliknij klawisz F8 przed startem systemu) i uruchom wcześniej pobrane narzędzie. Kreator usunie wszystkie pozostałości po instalacji. 

2. Dostarcz nowy zestaw raportów FRST w celu oceny i doczyszczeń adware. 

• 2 tygodnie później...

Uruchom FRST. NA klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+Y.Otworzy się Notatnik - wklej do niego:

Pokaż ukrytą zawartość

Na klawiaturze naciśnij jednocześnie CTRL+S. W FRST kliknij na Fix (NAPRAW).

Zrób nowe logi FRST -sprawdzimy, czy wszystkie widoczne w logach elementy antywirusów zniknęły.

jessi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...