Skocz do zawartości
10 stycznia 2023 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 8.1 ×

Problemy z systemem, niepotrzebne instalacje, wolne działanie.

ania333

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. jestem nowym uzytkownikiem i nie wiem czy w dobrym miejscu zamieszczam post ale mam problem z laptopem. podczas uruchamiania niektórych stron laptop nagle się wyłącza i uruchamia ponownie. dodatkowo bardzo wolno chodzi. wiem ze na laptopie jest zainstalowane wiele niepotrzebnych programów ( efekt pożyczenia laptopa młodszej siostrze :D ) prosze o pomoc jak rozwiązać ten problem.
z góry dziękuję i pozdrawiam

GMER.txt

Shortcut.txt

FRST.txt

Addition.txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Temat przenoszę do działu Windows. Problemy nie wyglądają na pochodną infekcji, brak aktywnych obiektów adware/malware, tylko drobne szczątki które nie mają wpływu na opisywane objawy.

Cytat

podczas uruchamiania niektórych stron laptop nagle się wyłącza i uruchamia ponownie.

Rozwiń  

vs.

Dziennik System:
=============
Error: (06/06/2017 03:21:08 PM) (Source: BugCheck) (EventID: 1001) (User: )
Description: Nastąpił ponowny rozruch komputera po operacji wykrywania błędów. Wyniki tej operacji były następujące: 0x000000d1 (0x0000000000000000, 0x0000000000000002, 0x0000000000000000, 0xfffff8800205ce00). Zrzut zapisano w: C:\Windows\MEMORY.DMP. Identyfikator raportu: 060617-27968-01.

Error: (06/06/2017 03:21:05 PM) (Source: EventLog) (EventID: 6008) (User: )
Description: Poprzednie zamknięcie systemu przy 23:41:46 na ‎2017-‎06-‎05 było nieoczekiwane. 

Dostarcz pliki DMP: KLIK (punkt 5).

Cytat

dodatkowo bardzo wolno chodzi. wiem ze na laptopie jest zainstalowane wiele niepotrzebnych programów ( efekt pożyczenia laptopa młodszej siostrze :D )

Rozwiń  

Natomiast ja tu nie widzę wielu doinstalowanych wtórnie programów, z wyłączeniem aplikacji preintegrowanych przez producenta. Z raportów nic też konkretnego nie wynika.

Na razie zadaję tylko podstawowe czynności:

1. Odinstaluj zbędne programy zainstalowane w charakterze sponsorów oraz starą przeglądarkę: AVG Web TuneUp, Intel Security True Key, McAfee Security Scan Plus, Mozilla Firefox 38.0.1 (x86 en-US), Mozilla Maintenance Service. Nie są także potrzebne wtyczki Flash Adobe Flash Player 25 NPAPI, Adobe Flash Player 25 PPAPI - Chrome ma wbudowany natywny Flash. Zakładam, że Firefox zostanie odinstalowany, gdyż skrypt w punkcie 2 usunie pozostałości Firefox.

2. W spoilerze doczyszczanie wpisów szczątkowych:

Pokaż ukrytą zawartość

3. Zrób nowy log FRST z opcji Skanuj (Scan), bez Shortcut. Dołącz też plik fixlog.txt.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...