fix7 Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Witam Od kilku dni pojawia się okienko z informacją "Usługa Windows Defender i program Bitdefender Moduł antyszpiegowski są wyłączone. (...)" Informując aby włączyć programy, tylko problem z tym, że się nie da. Program WD po kliknięciu "Włącz" wyskakuje okienko o zatrzymaniu aplikacji, a po kliknięciu Bitdefender nic się nie dzieje. Próbowałam użyć ESET Online Scanner ale on nic nie znalazł. Użyłam programu Malwarebytes i znalazł trochę syfu który zapisałam w notatniku. Program usunął "syf" i dodał log swój w formacie xml, nie mogę dodać w załączniku. Natomiast program GMER podczas skanowania przestaje działać. Program antywirusowy próbowałam naprawić opcją "napraw" gdzie na chwile działa po czym znów zostaje wyłączony. Nie mam więcej pomysłów więc zwracam się z prośbą do Was o pomoc Z góry dziękuje i pozdrawiam! Addition.txtPobieranie informacji ... FRST.txtPobieranie informacji ... log malwarebytes.txtPobieranie informacji ... Shortcut.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Adesując stary wątek, to nie jest problem infekcji i temat jedzie do działu Windows. W Harmonogramie tylko drobny i już nieaktywny szczątek adware Gameo, plus mini drobnostki tu i ówdzie. Do wyczyszczenia potem, gdyż to nieistotne pod kątem: Cytat Od kilku dni pojawia się okienko z informacją "Usługa Windows Defender i program Bitdefender Moduł antyszpiegowski są wyłączone. (...)" Informując aby włączyć programy, tylko problem z tym, że się nie da. Program WD po kliknięciu "Włącz" wyskakuje okienko o zatrzymaniu aplikacji, a po kliknięciu Bitdefender nic się nie dzieje. Rozwiń ==================== Centrum zabezpieczeń ======================== AV: Bitdefender Ochrona antywirusowa (Disabled - Up to date) {9A0813D8-CED6-F86B-072E-28D2AF25A83D} AV: Windows Defender (Disabled - Up to date) {D68DDC3A-831F-4fae-9E44-DA132C1ACF46} AS: Bitdefender Moduł antyszpiegowski (Disabled - Up to date) {2169F23C-E8EC-F7E5-3D9E-13A0D4A2E280} AS: Windows Defender (Disabled - Up to date) {D68DDC3A-831F-4fae-9E44-DA132C1ACF46} FW: Bitdefender Zapora sieciowa (Disabled) {A23392FD-84B9-F933-2C71-81E751F6EF46} W Twojej konfiguracji jedno ze zgłoszeń jest naturalne. Jeśli w systemie jest zainstalowany antywirus bądź pakiet innej firmy, systemowy Windows Defender jest automatycznie deaktywowany i nie można go już uruchomić. Jego stan jest przywracany po deinstalacji zewnętrznego antywirusa. Czyli problemem jest tu tylko stan BitDefender - wg odczytu z Centrum zabezpieczeń są wyłączone wszystkie moduły. Cytat Program antywirusowy próbowałam naprawić opcją "napraw" gdzie na chwile działa po czym znów zostaje wyłączony. Rozwiń Spróbuj BitDefender przeinstalować "od zera", tzn. w pierwszej kolejności pełna deinstalacja połączona też z ręcznym usuwaniem katalogów z dysku. I niedziałanie jest konsekwencją błędów na dysku. W Dzienniku zdarzeń pasujące błędy, w tym jeden z nich nawet konkretnie wskazuje uszkodzony plik BitDefender: Dziennik System: ============= Error: (03/01/2016 09:18:06 AM) (Source: Ntfs) (EventID: 55) (User: ZARZĄDZANIE NT) Description: Wykryto uszkodzenie w strukturze systemu plików woluminu C:. W strukturze indeksu systemu plików znaleziono uszkodzenie. Numer odwołania do pliku: 0x200000001d412. Nazwa pliku: „\Windows\Microsoft.NET\assembly\GAC_64”. Atrybut uszkodzonego indeksu: „:$I30:$INDEX_ROOT”. Lokalizacja bloku uszkodzonego indeksu: VCN 0xffffffffffffffff, LCN 0xffffffffffffffff. Uszkodzenie rozpoczyna się od przesunięcia 280 wewnątrz bloku indeksu. Error: (02/29/2016 07:23:27 PM) (Source: Ntfs) (EventID: 55) (User: ZARZĄDZANIE NT) Description: Wykryto uszkodzenie w strukturze systemu plików woluminu C:. W strukturze indeksu systemu plików znaleziono uszkodzenie. Numer odwołania do pliku: 0x70000000260d9. Nazwa pliku: „\Program Files\Bitdefender\Bitdefender 2015\active virus control\Avc3_00328_004”. Atrybut uszkodzonego indeksu: „:$I30:$INDEX_ALLOCATION”. Należałoby także wykonać skany chkdsk. Jeden z nich już stoi jako zaplanowany: BootExecute: autocheck autochk /m /f \Device\HarddiskVolume3autocheck autochk * Odpowiada to komunikatowi z Centrum: "Ponowne uruchamianie w celu naprawy błędów na dysku (ważne)". Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi