Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Czarny Ekran przed "Zapraszamy" Powolne działanie komputera

allsside

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w temacie mam problem z tym iż po uruchomieniu komputera wszystko szybko się ładuję lecz przed oknem powitalnym "zapraszamy" pojawia się czarny ekran na jakieś 15-30 sec. Mimo tego komputer również zwolnił podczas pracy na komputerze. Proszę o pomoc z góry dziękuję.

Wcześniej wyskoczył mi błąd krytyczny z bitdefenderem więc go przeinstalowałem i od tego się zaczął problem z czarnym ekranem. Mimo wyłączenia bitdefendera w msconfig.msc podczas uruchamiania nadal dzieje się to samo.

Dodatkowym moim problemem jest to że nie moge zaktualizować windows'a wyświetla sie błąd taki jak w załączonym screenie.

błąd.png

Shortcut.txtPobieranie informacji ... FRST.txtPobieranie informacji ... Addition.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
  Cytat

Witam tak jak w temacie mam problem z tym iż po uruchomieniu komputera wszystko szybko się ładuję lecz przed oknem powitalnym "zapraszamy" pojawia się czarny ekran na jakieś 15-30 sec. Mimo tego komputer również zwolnił podczas pracy na komputerze. Proszę o pomoc z góry dziękuję.

Wcześniej wyskoczył mi błąd krytyczny z bitdefenderem więc go przeinstalowałem i od tego się zaczął problem z czarnym ekranem. Mimo wyłączenia bitdefendera w msconfig.msc podczas uruchamiania nadal dzieje się to samo.

Rozwiń  

Temat przenoszę do działu Windows. To nie jest problem infekcji. Jest tu dwóch podejrzanych:

- BitDefender jest mocnym kandydatem dla opisywanego zjawiska oraz ogólnego spowolnienia. Typowałabym go nawet bez wskazówki, że stało się to właśnie po jego reinstalacji, bo to najbardziej rozbudowany program w starcie. A wyłączanie w msconfig nie adresuje wszystkich elementów BitDefender (ani sterowników, ani rozszerzeń powłoki). Na dodatek FRST notuje "zerobajtowy" plik tej instalacji C:\Windows\System32\BDSandBoxUISkin32.dll wskazujący na uszkodzenie.

- Oprogramowanie nVidia, wg raportu aktualizowane 1 lutego. Ponadto w Dzienniku zdarzeń są, choć nie wiem czy jeszcze aktualne, błędy usługi NvStreamNetworkService.exe.

- Są też poniższe błędy PeerNetworking i te będę likwidować poprzez reset plików idstore.*.

Dziennik System:
=============
Error: (02/05/2016 01:39:48 PM) (Source: Service Control Manager) (EventID: 7001) (User: )
Description: Usługa Grupowanie sieci równorzędnej zależy od usługi Protokół rozpoznawania nazw równorzędnych, której nie można uruchomić z powodu następującego błędu:
%%-2140993535

Error: (02/05/2016 01:39:48 PM) (Source: Service Control Manager) (EventID: 7023) (User: )
Description: Usługa Protokół rozpoznawania nazw równorzędnych zakończyła działanie; wystąpił następujący błąd:
%%-2140993535

Wstępnie proponuję:

1. Po raz kolejny odinstaluj BitDefender. Przy okazji pozbądź się aktualizatora NVIDIA GeForce Experience 2.9.1.22 (zniknie trochę procesów, w tym NvStreamNetworkService.exe) oraz SUPERAntispyware (to dziś słaby program, na dodatek jeździ na starych sterownikach z 2011).

2. W trybie awaryjnym użyj specjalizowany czyściciel BitDefender Uninstall Tool (Consumer).

3. Następnie naprawa błędów PeerNetworking oraz drobne kosmetyczne akcje skombinowane razem w skrypcie w spoilerze.

Pokaż ukrytą zawartość

4. Jeśli po w/w operacjach problemy znikną, spróbuj ponownie zainstalować Bitdefender i zrób nowe raporty FRST (włącznie z Addition). Dołącz też fixlog.txt ze spoilera. Opisz czy są pozytywne rezultaty w/w akcji.

Zacznę tak: 

Po odinstalowaniu kompletnie bitdefendera problem znikł, po jego ponownym zainstalowaniu ekran (ten czarny) pojawia się dosłownie na 2-3 sekundy. Co do programu NVIDIA GeForce Experience wolałbym go zachować przydaje się on w optymalizowaniu gier i aktualizacji sterowników.

Dołączam raporty

Fixlog.txtPobieranie informacji ... Addition.txtPobieranie informacji ... FRST.txtPobieranie informacji ... Shortcut.txtPobieranie informacji ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...