Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Poprawa kondycji HP 210-3000 mini

keramti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otrzymałem dziś netbooka, który okazał się bardzo zarobaczony (przynajmniej wg MBAM i AdwCleaner). Sprzęt owszem słaby, ale widziałem go już w lepszej kondycji i dlatego postanowiłem go oczyścić programowo ze śmieci i robaków. Za wszelkie sugestie poprawy systemu i konfiguracji programowej będę wdzięczny. Oto scany:

Nie zapisał mi się log z MBAM :(

Addition.txtPobieranie informacji ... AdwCleanerC1.txtPobieranie informacji ... AdwCleanerS1.txtPobieranie informacji ... AdwCleanerS2.txtPobieranie informacji ... FRST.txtPobieranie informacji ... Shortcut.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Temat przenoszę do działu Windows pod zmienionym tytułem, bo "zarobaczenia" tu brak. Nie ma oznak czynnej infekcji, tylko mini-szczątki adware, co nie ma żadnego wpływu na kondycję i nie tu leży problem.

1. W spoilerze szybkie doczyszczanie szczątków i wpisów pustych. Nie powinno to wpłynąć na poprawę stanu Windows.

Pokaż ukrytą zawartość

2. Jeśli rzecz o kondycji, to rozpocznij od kompleksowej aktualizacji systemu. To goły Windows 7 bez SP1 i reszty:

Platform: Microsoft Windows 7 Starter (X86) Język: Polski (Polska)
Internet Explorer Wersja 9 (Domyślna przeglądarka: FF)

I jak sam zaznaczasz, statystyki sprzętowe są tu słabe, co ogranicza pole dywagacji:

==================== Statystyki pamięci ===========================

Procesor: Intel® Atom™ CPU N570 @ 1.66GHz
Procent pamięci w użyciu: 61%
Całkowita pamięć fizyczna: 1011.87 MB
Dostępna pamięć fizyczna: 386.01 MB
Całkowita pamięć wirtualna: 2035.87 MB
Dostępna pamięć wirtualna: 1149.53 MB

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...