dlugips Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Witam, Po zainstalowaniu programu z nieznanego źródła mój komputer został zainfekowany przez całą gromadę wirusów. Walczyłem samodzielnie przez kilka dni z wirusami za pomocą: Microsoft Essential Security, Adwcleaner, ESET NOD Antywirus, Malwarebytes Anti-Malware i przeglądając podobne przypadki na forach. Niestety wirusy, złośliwe oprogramowanie ciągle wraca. Ostatni skan Malwarebytes Anti-Malware wykazał: - PUP.Optional - Adware.LaSuperba - Adware.AdLoad - Adware.EoRezo Objawy: - samodzielnie instalujące się programy – na razie problem zatrzymany - samodzielnie wysyłające się linki prawdopodobnie z wirusami przez Skype do wszystkich znajomych. Problem o tyle dziwny że nie ustąpił nawet po odinstalowaniu Skype z zarażonego komputera. Link z pierwszego dnia: hxxp://cnn.it/1OrKkP1#jwjgoc=szczepanekju Link z czwartego dnia: hxxp://goo.gl/Qr3e9q#30883#szczepanekju – gdy Skype już nie było na komputerze. - zainfekowane przeglądarki: wyskakujące reklamy oraz okna o adresie: c.cldlr.com/…… Wirusy są uśpione do chwil włączenia Wi-fi. Po włączeniu sieci wszystko się budzi i zaczyna się mnożyć. W załączniku logi z FRST. Nie wiem czy to normalne ale plik FRST.txt jest za duży aby dodać na forum. Około 3 Mb. Poniżej link gdzie można ściągnąć: FRST.txt Wyniki skanu z GMER. Wyniki z trybu awaryjnego oraz quick skanu. Podczas skanowania normalnego wyskoczył bluescreen po około 30 minutach. Skanowanie podczas wyłączonego dostępu do internetu. Dodaje plik z pełnego skanowania - GMER. Addition.txtPobieranie informacji ... Malwarebytes Anti-Malware 230116.txtPobieranie informacji ... Shortcut.txtPobieranie informacji ... quick skan.txtPobieranie informacji ... tryb awaryjny.txtPobieranie informacji ... GMER skan.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) O ile problem nadal aktualny: nie jestem w stanie obejrzeć głównego raportu FRST.txt, link wygasł, więc dostarcz ponownie. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez picasso Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi