Andi Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Witam serdecznie Od jakiegoś czasu mam problem z wolno działającym laptopem ale ostatnio to już przechodzi sam siebie. Zacznę od tego że strasznie długo się włącza i wyłącza mimo usunięcia prawie wszystkich niepotrzebnych rzeczy poprzez msconfig, dodatkowo zauważyłem że podczas uruchamiania głównie pracuje na jednym rdzeniu (myślałem że się przegrzewa więc wymontowałem chłodniczkę, przeczyściłem i dałem na procesor nową pastę). Prawie pół dnia robiłem skan FRST a GMER nadal mieli. Dodam że wczoraj przeskanowałem komputer antywirusem online ESET oraz Malwarebytes Anti-Malware i wszystkie znalezione zagrożenia usunąłem. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 W logach nie ma niczego podejrzanego. Tylko kosmetyka: Otwórz Notatnik i wklej w nim: S3 USBAAPL; System32\Drivers\usbaapl.sys [X]EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exeUruchom FRST i kliknij przycisk Fix. jessi Odnośnik do komentarza
Andi Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Dziękuję bardzo. A nie wiesz czasem co może być przyczyną tak dzwinej pracy procesora? Raz pracuje na dwóch rdzeniach ale i tak w większości przypadków większe zużycie ma pierwszy z rdzeni. Już nie mam pomysłu co mu jest. Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Czy nic się nie grzeje? Sprawdzales temperatury? Hwinfo - Program do sprawdzania temperatur: http://www.hwinfo.com/ zakładka SENSORS Odnośnik do komentarza
Andi Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Wygląda na to że wszystko z temperaturami jest ok. Komputer chodził wczoraj cały dzień i noc, ponieważ sprawdzałem dysk w poszukiwaniu błędów. Załączam raport oraz screen z zakładki SENSORS Aktualnie sprawdzam integralnośc systemu, może tam jest coś nie tak jak powinno. Dell.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi