DawidS28 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Gdyby ktoś chciał zobaczyć coś dziwnego. Od rana próbuję coś z tym zrobić i powoli zaczyna mi brakować pomysłów. Uruchomiłem dzisiaj Notepad++ i zauważyłem taki piękny widok fontu Courier New. Problem pojawia się przy rozmiarze mniejszym od 12 punktów i występuje wszędzie: PuTTY, Notepad++, okienka instalacyjne itd.Ponieważ Courier New jest podstawowym fontem Windowsa o stałej szerokości, to widzę takie coś praktycznie wszędzie. Gdyby ktoś miał jakiś pomysł, jak to rozwiązać, to byłbym wdzięczny za info. Oczywiście reinstalację fontu, czyszczenie cache miniaturek, reset sterowników GeForce'a 9300M już robiłem. Problem występuje tak samo przy kompozycji Windows Aero.Żadnych instalowanych ostatnio aktualizacji, które mogłyby coś takiego zrobić nie widać. Zgodnie z działem Vista SP2 x86 Ultimate Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Hmm... wygląda na problem ze sterownikiem karty graficznej, lub coś w win32k.sys. Próbowałeś połączyć się RDP z tą maszyną i sprawdzić jak wtedy wygląda ta czcionka? m. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Przez RDP wygląda dokładnie tak samo. Sterowniki do karty graficznej (nVidia GeForce 9300M GS) resetowane do ustawień domyślnych i zainstalowane dzisiaj najnowsze ze strony nVidii, jakie znalazłem (chociaż są z 2013 r.). Jeszcze jeden obrazek: Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Rozwiązane, podesłał mi slawek481: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_vista-windows_update/kb3013455-ms15-010-causes-font-corruption/8640d38d-19bd-46b6-9af0-6213c05107d3 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi