DawidS28 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Napisałem programik, który będzie obchodził ten problem. http://ciekawa-informatyka.pl/programs/polskie.exe Wystarczy uruchomić, aplikacja zrobi resztę za Ciebie - efektem jest uruchomiony command.com z polskimi znakami. Opracowałem to na bazie KeybPL, niestety nigdzie nie mogę znaleźć informacji, czy mogę go włączyć do własnego niekomercyjnego dzieła... Odnośnik do komentarza
AliAs99 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 http://ciekawa-informatyka.pl/programs/polskie.exe Wywołuje command.com, ale polskich znaków dalej tam wprowadzać nie można (przy pomocy kombinacji z "prawy-alt"). edit. Działa z kombinacją "lewy-alt". Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Czy przy wykorzystaniu kb16 pl też działa z lewym Altem? Odnośnik do komentarza
AliAs99 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 "kb16 pl" nie działa - ani z prawy-Alt, ani z lewy-Alt. Ściągnąłem też keybpl.exe (v2.4 by A.Knapczyk) - są jednak z tym kłopoty - prawy-Alt nie działa, lewy-Alt zaś nie ze wszystkimi ogonkami) (wywołanie keybpl latin on) Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Sprawdzaj po kolei (wielkość liter nie ma znaczenia): keybpl DHn on keybpl MAzovia on keybpl LAtin on keybpl MIcrovex on keybpl CYfromat on keybpl CSk on keybpl ISolatin on keybpl IEa on keybpl LOgic on Odnośnik do komentarza
AliAs99 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Sprawdzaj po kolei Mam przecież stronę kodową 852. Znaki poprawnie się wyświetlają. Mimo to sprawdziłem. Przy lewym-Alt wyskakują czasem krzaczki - tamte strony kodowe są nieco inne. Prawy-Alt nie działa. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Sprawdź jeszcze egapl. Nie jestem w stanie odtworzyć Twojego problemu, chociażby dlatego, że nie mam Windows 7 x86 pod ręką, a pewnie sprzęt też inny... Edytowane 24 Maja 2011 przez picasso 24.05.2011 - Temat zostaje zamknięty. Wygasła jego żywotność ustalona zasadami. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi