DawidS28 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Napisałem programik, który będzie obchodził ten problem. http://ciekawa-informatyka.pl/programs/polskie.exe Wystarczy uruchomić, aplikacja zrobi resztę za Ciebie - efektem jest uruchomiony command.com z polskimi znakami. Opracowałem to na bazie KeybPL, niestety nigdzie nie mogę znaleźć informacji, czy mogę go włączyć do własnego niekomercyjnego dzieła...
AliAs99 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 http://ciekawa-informatyka.pl/programs/polskie.exe Wywołuje command.com, ale polskich znaków dalej tam wprowadzać nie można (przy pomocy kombinacji z "prawy-alt"). edit. Działa z kombinacją "lewy-alt".
DawidS28 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Czy przy wykorzystaniu kb16 pl też działa z lewym Altem?
AliAs99 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 "kb16 pl" nie działa - ani z prawy-Alt, ani z lewy-Alt. Ściągnąłem też keybpl.exe (v2.4 by A.Knapczyk) - są jednak z tym kłopoty - prawy-Alt nie działa, lewy-Alt zaś nie ze wszystkimi ogonkami) (wywołanie keybpl latin on)
DawidS28 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Sprawdzaj po kolei (wielkość liter nie ma znaczenia): keybpl DHn on keybpl MAzovia on keybpl LAtin on keybpl MIcrovex on keybpl CYfromat on keybpl CSk on keybpl ISolatin on keybpl IEa on keybpl LOgic on
AliAs99 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Sprawdzaj po kolei Mam przecież stronę kodową 852. Znaki poprawnie się wyświetlają. Mimo to sprawdziłem. Przy lewym-Alt wyskakują czasem krzaczki - tamte strony kodowe są nieco inne. Prawy-Alt nie działa.
DawidS28 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Sprawdź jeszcze egapl. Nie jestem w stanie odtworzyć Twojego problemu, chociażby dlatego, że nie mam Windows 7 x86 pod ręką, a pewnie sprzęt też inny... Edytowane 24 Maja 2011 przez picasso 24.05.2011 - Temat zostaje zamknięty. Wygasła jego żywotność ustalona zasadami. //picasso
Rekomendowane odpowiedzi