Szib Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Witam System to windows 7 home który uległ awari i został przywrócony system do stanu przed awarią. Niestety Comodo przestał działać. Użyłem Comodo Products Uninstaller Tool, który spowodował nie działanie netu i musiałem ponownie cofnąć system. Za pomocą CCleaner'a wyłączyłem w autostarcie comodo by przy starcie sytemu nie pokazywał błedu. Jak usunąć comodo i pozostałości bo w panelu sterowania nie ma odinstaluj ? Dzięki Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) Cytat Niestety Comodo przestał działać. Użyłem Comodo Products Uninstaller Tool , który spowodował nie działanie netu i musiałem ponownie cofnąć system. Cytuję swoją wypowiedź z innego tematu: picasso napisał(a): Ten nieoficjalny uninstaller COMODO to wyrób nieaktualizowany i niestety niedokładny, do stosowania tylko awaryjnie, gdy nie da się zrobić nic innego. Nie wolno go używać na w pełni zainstalowanym COMODO, który da się poprawnie odinstalować. Brak sieci, bo uninstaller w ogóle nie ściąga filtrów COMODO z kart sieciowych, które po brutalnym usunięciu plików są martwe: KLIK. W sytuacji braku sieci należy wykonać to: Panel sterowania > Sieć i internet > Centrum sieci i udostępniania > po lewej klik w Zmień ustawienia karty sieciowej > z prawokliku na każde obecne tam połączenie sieciowe pobierz Właściwości > na liście używanych komponentów podświetl pozycję COMODO, odinstaluj + restart systemu. A w związku z tym, że niefortunnie cofnięto system i COMODO znów się pojawił, tyle że w formie poszatkowanej, ponownie możesz użyć ten uninstaller. Czyli tutaj w przypadku użycia Przywracania systemu skutkującego niepełnosprawną instalacją COMODO bez deinstalatora zostają niestety operacje ręczne: użycie uninstallera COMODO + ręczne ściągnięcie filtrów z urządzeń sieciowych. Edytowane 10 Stycznia przez picasso Odnośnik do komentarza
Szib Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Dziękuję za pomoc już jest OK Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi