Skocz do zawartości

Internet Explorer - Problem z odtwarzaniem filmów na Youtube

minekirek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ciąg dalszy moich perypetii z nowym Windowsem to znaczy nie mogę otworzyć zadnego filmiku na Youtube, wyświetla sie napis, że muszę uaktywnić swój Adobe Flash Player ale mimo pobrania najnowszego wciąż nie mogę otworzyć, co mam zrobić, co mam źle ustawione ?

irek s

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano (edytowane)

1. Jaki system (wersja, architektura, Service Pack)?

Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail)

Service Pack 3

2. Jakie przeglądarki wykorzystujesz?

Internet Explorer 8

OTL.Txt

Edytowane przez DawidS28
Pozwoliłem sobie poprawić, tak się lepiej czyta.
Opublikowano

Masz Avasta jak widzę, wyłącz go i spróbuj ponownie zainstalować Flasha - wiem, że Avast lubi robić problemy.

Nie wiem jak dodac ten extras.txt gdzie to jest?

https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/

Z Opcji internetowych wywal pamięć podręczną przeglądarki.

Jeśli nie zależy Ci na hasłach, formularzach, zakładkach i historii IE, to (co bardzo polecam) Narzędzia -> Opcje internetowe -> Zaawansowane -> Resetuj...

Opublikowano

Masz Avasta jak widzę, wyłącz go i spróbuj ponownie zainstalować Flasha - wiem, że Avast lubi robić problemy.

wyłączyłem i ściągnąłem, niestety to samo

http://www.fixitpc.p...orty-systemowe/ <- tam jest wszystko opisane, przy skanowaniu zaznacz opcję "extra registry".

dołączam w załacznikach

Z Opcji internetowych wywal pamięć podręczną przeglądarki.

Jeśli nie zależy Ci na hasłach, formularzach, zakładkach i historii IE, to (co bardzo polecam) Narzędzia -> Opcje internetowe -> Zaawansowane -> Resetuj...

zresetowałem też nic

Extras.Txt

OTL.Txt

Opublikowano

Przeczytaj jeszcze raz post Picasso, do którego odsyłam, i postępuj wedle owej instrukcji, a to, że tamten problem nie został rozwiązany nie znaczy, że Twój też tak skończy.

To co pisała Picasso dotyczyło mojego kompa, tak mnie kumpel załatwił ale Hp działa,tylko skan odbywa się z Painta a nie z HP jak powinno być, a teraz problem z tym youtube, poza tym wydaje mi się że wszystkie inne filmiki chodzą MPG4, MPG2 i Java działa tylko to youtube, może znajdziesz jakis sposób, żeby to chodziło

Opublikowano

A, fakt, nie zauważyłem, że to Twój temat ;)

Uaktualnij Firefoksa do najnowszej wersji 3.6.13 i sprawdź, czy na niej Flash działa.

hm, na Firefoksie działa luks a na IE niestety nie, why???

Opublikowano

Bo IE jest zły... ;)

A na poważnie: nie wiem dokładnie, pokombinowałbym z Process Monitor, tylko tutaj Ci raczej nie pomogę, bo raport nieustannie tworzony przez ten program jest na tyle dłuuuugi, że wyszukiwarka i zegarek (kiedy coś dokładnie miało miejsce) Twoimi najlepszymi przyjaciółmi: http://technet.micro...ernals/bb896645

ok, dzięki za pomoc, w wolnech chwili spojrzę, dobranoc

Opublikowano
hm, na Firefoksie działa luks a na IE niestety nie, why???

A dla IE masz zainstalowaną osobną wersję Flash Player'a?

Firefox korzysta z wtyczki NPAPI (Opera i Chrome również), natomiast Internet Explorer korzysta z wtyczki ActiveX. Dla obu wtyczek są osobne instalki.

Opublikowano

Działa !!!

ale jestem cienki, wgrywałem ten dodatek kilka razy ale nie zamykałem IE o co prosił instalator, teraz zamknąłem i wszystko działa..

Zdrowych, pogodnych Swiąt wszystkim uczestnikom forum (dzielenie sie swoją wiedzą z innymi jest rzeczą wielką)

pozdrawiam wszystkich

is

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...