stefel Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Witam. Mam wielki problem z uruchomieniem komputera. Podczas uruchamiania wyskakuje komunikat "EWOZR is compressed" i nic więcej nie można zrobić. Próbowalem zainstalować system na innym dysku ale też sa problemy : wszystko działa jakby w zwolnionym tempie i zawiesza sie na : "ładowanie plików systemu windows" i przez cały czas jest 0% - czekałem ok. godzinę. Co to się mogło stać ??? Aha i tryb awaryjny sie nie uruchamia. Bardzo proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 EWOZR is compressed = widziałam ten plik w Twoich wcześniejszych logach (wygląda to na jakąś kombinację z obchodzeniem aktywacji): [2010-11-24 15:33:56 | 000,419,746 | RHS- | M] () -- C:\EWOZR[2010-11-24 15:33:56 | 000,000,020 | RHS- | M] () -- C:\win7.ld Nasuwa się: start z płyty do WinRE i wykonanie instrukcji podobnych do tych KLIK. W temacie plik BOOTMGR jest "compressed", tu jest inny, chodzi o to samo = należy zdekompresować wszystko. . Odnośnik do komentarza
stefel Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udało się. Wygląda na to że to mój syn (3 latka) dorwał się na chwile do komputera i ustawił kompresję na partycji systemowej. Po wykonaniu Twoich instrukcji udało się uruchomić komputer. Bardzo dziękuje za pomoc. Już niektórzy "informatycy" chcieli mi płytę główną wymieniać. Wielki szacunek dla całej ekipy i dla tego co robicie. Jeszcze raz dzięki.. Pozdrawiam PS Ciekawe co to jest ten EWOZR. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi