stefel Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Witam. Mam następujący problem : po utworzeniu skrótu do strony internetowej (np. na pulpicie) i przy próbie uruchomienia go wyskakuje komunikat "Wystąpiły problemy z przesłaniem polecenia do programu" i strona otwiera się w przeglądarce. Niby wszystko ok. ale troszkę mnie to denerwuje. Czym to może być spowodowane ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 A jaka przeglądarka? I która jest ustawiona jako domyślna? Wstępnie sprawdź w Panel sterowania > Programy > Programy domyślne: Skojarz typ pliku lub protokół z programem > dla rozszerzenia .url oraz protokołu HTTP co jest przypisane Ustaw programy domyślne i jak dana przeglądarka jest ustawiona w kwestii domyślności. Odnośnik do komentarza
stefel Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Przeglądarka Opera i ta też ustawiona jest jako domyślna. Dla .url - przeglądarka internetowa a HTTP nie ma Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 a HTTP nie ma Na pewno nie ma? To jest na samym spodzie listy. Poza tym jeszcze nie wyraziłeś się na temat co jest widoczne w sekcji "Ustaw programy domyślne" dla przeglądarki Opera. Odnośnik do komentarza
stefel Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 No tak jest. Przepraszam nie zauważyłem HTTP OPERA Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Może: 1. Sprawdź czy masz w rejestrze klucz tego rodzaju, a jeśli jest to skasuj + restart. HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.URL\UserChoice 2. Spróbuj dla tego pierwszego rozszerzenia .url zamienić "Przeglądarkę internetową" na Operę. Odnośnik do komentarza
stefel Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Nie mam tego klucza ale po zmianie na Operę już nic nie wyskakuje. Wielkie dzięki Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi