Hajasz Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Witam. Nie wiedzieć dla czego ale przestał działać mikrofon w słuchawkach do skype. Pierwsze moje podejrzenie to, że mikrofon padł. Sprawdziłem na innym sprzęcie i działa. Ponownie podpiąłem do komputera i słuchawki działają a mikrofon nie. W menedżerze urządzeń żaden sterownik nie świeci się na żółto lub czerwono. Objaw jest taki, że jak we właściwościach dźwięki i urządzenia audio daje w zakładce głos nagrywanie dźwięku, testowanie sprzętu to pojawia się taki komunikat Ten sprzęt dźwiękowy nie może odtwarzać dźwięków. Płyta główna to Asus P5P800 SE Windows XP SP3
dragolice Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Start -> uruchom -> i wpisujesz sndvol32.exe. Zobacz czy nie masz wyciszonego. Pokaż screena z zakładki ustawienia audio.
Hajasz Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 No takie rozwiązanie byłoby za proste. Może coś z kartą graficzną a konkretnie za złącze odpowiadające za mikrofon. Tylko nie wiem jak to sprawdzić. Sprawdziłem jeszcze directx i podczas testu dźwięków pomimo, że wszystkie były słyszalne i zatwierdzałem je TAK na końcu pojawił się komunikat: wystąpił błąd w kroku 10 (drugorzędny bufor):HRESULT = 0x80004005 (Błąd rodzajowy)
dragolice Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2013 Jeżeli nie masz wyciszonego to powinieneś usłyszeć swój głos w słuchawkach (bez uruchamiania jakichkolwiek aplikacji). Słyszysz? Wycisz go bo będzie przeszkadzało to w rozmowie przez skype. Poszperaj w SoundMAX'ie (szukaj ikony w trayu), nie mam tego softu to Ci nie pomogę, ale u mnie w realtek jest pokazane czy mikrofon jest w ogóle podłączony. wystąpił błąd w kroku 10 (drugorzędny bufor):HRESULT = 0x80004005 (Błąd rodzajowy)Bardziej obstawiałbym sterowniki. Idzie znaleźć że reinstalacja sterowników dźwięku eliminuje ten błąd o którym wspomniałeś (KLIK). Kto wie może problem z mikrofonem też ustąpi. Chodziło mi o screen z ustawień audio skypa. Mikrofon podpinasz do karty dźwiękowej, nie graficznej.
wieslaw531 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2013 A gdzie je podłączasz? Panel tylny czy przedni?
Hajasz Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Problem rozwiązany. Ponownie odinstalowałem dźwięk. Zainstalowałem sterowniki z płyty dołączonej do płyty głównej. Uaktualniłem stery ze strony Asus i przeinstalowałem Directx. Mikrofon w słuchawkach działa a błąd w directx zniknął. Dzięki za wszelką pomoc. Można zamknąć.
Rekomendowane odpowiedzi