Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Problem z grupą domową- brak połączenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
 Mam peceta i laptopa i próbuję utworzyć grupę domową. Pecet połączony kablem do rutera, laptop łączy się bezprzewodowo. Kilka dni wcześniej na laptopie był zainstalowany Win 7 starter 32 bity (na pececie Win 7 ultimate 64 bity) i nie było problemu. Utworzyłem grupę na pececie, lapek wykrył i się połączył. Wszystko grało.
 Zmieniłem system w laptopie na Win 7 ultimate 64 bity i teraz są identyczne na obu. Ustawienia są na obu identyczne i takie jak były na wcześniejszym systemie (wszystkie usługi potrzebne są włączone i włączona zapora). Teraz jak utworzę grupę na pececie, laptop nie wykrywa grupy. Mogę utworzyć grupę na laptopie i pecet ją wykrywa; przyłączy się; widzi laptopa w grupie i udostępnione foldery, ale nie może ich otworzyć. Laptop nie widzi peceta w grupie.  Coś powoduję, że laptop z tym systemem nie wykrywa grupy domowej.

Narzędzie do rozwiązywania problemów na lapku nie widzi problemu.

Narzędzie do rozwiązywania problemów na pececie pokazuje:

System Windows nie może odnaleźć komputera lub urządzenia (wykryty, ukończono);

Szczegóły: Dziennik diagnostyki sieci

Nazwa pliku: C16959BC-4A99-4CB9-B0D6-4BC8F3BE6706.Diagnose.Admin.0.etl

Inna konfiguracja sieci i dzienniki

Nazwa pliku: NetworkConfiguration.cab

Czy macie jakieś pomysły?

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

Witam

Metodą prób i błędów doszedłem, że wina leży po stronie Eseta. To jego zapora blokowała połączenie. Teraz jak zapora wyłączona grupa już działa.

Problem rozwiązany

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...