Skocz do zawartości
10 stycznia 2023 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 8.1 ×

Windows Update - usługa stale w stanie "zatrzymywanie"

agusiamal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Dzisiaj kupiłam laptopa Lenovo G585. Po raz pierwszy mam doczynienia z Windows 8. Zainstalowałam tylko firefoxa i chyba flasha. Nie wiem dlaczego ale nie da się uruchomić Windows Update. Jak próbuję wejść przez panel sterowania to okno wisi i nic z nim nie można zrobić - reszta działa ok. W usługach cały czas ma status "zatrzymywanie" i nie można uruchomić ani zatrzymać. W Centrum akcji pisze, że jest włączone. Czy to jest normalne w 8? Jeśli nie jest to normalne to zrobię raport otl (chociaż nie wiem, czy on działa na 8).

Pozdrawiam

Agnieszka

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

No więc dzisiaj Windows Update już jest uruchomiony (samo sie jakoś uruchomiło). Tylko co z tego. Zanlazło ponad 40 aktualizacji, daję aktualizuj no i tak sobie pasek lata... Po dwóch godzinach i stanie pobierania 0 kb anulowałam aktualizacje. Nie wiem co mam z tym zrobić. Może jutro samo sobie zadziała? Tak czy siak proszę o sprawdzenie raportu OTL - może coś tam jest nie tak.

Extras.Txt

OTL.Txt

Opublikowano

Dodane

Edit: A co to za cholerstwo: Windows Modules Installer Worker? Zżera mi toto z połowę procesora i to przez kilkanaście minut... Razem z obrzydliwym skanerem z McAfee (do wywalenia później) zajmuje już prawie 100%.

Ok. Z Windows Update nie wiem co się podziało, ale pojedyńczo udało mi się zainstalować... Jakoś samo ruszyło - podłączyłam do sieci kablem, zdeaktywowałam na chwilę antywira... Może samo z siebie jakoś ruszyło. Na chwilę obecną temat do zamknięcia. A później... Zobaczymy

Pozdrawiam

FSS.txt

Opublikowano

Chodzi o proces tiworker.exe ?

ten tiworker.exe powinien się uruchamiać tylko podczas aktualizacji systemu

a duże obciążenie to już jak zwykle wina nie doróbek MS została wydana aktualizacja poprawiająca ten błąd:

http://support.microsoft.com/kb/2771431/pl-pl

z tego artykułu pobierz:

Centrum pobierania firmy Microsoft

Następujące pliki są dostępne do pobrania w witrynie Microsoft Download Center:

System operacyjny

Wszystkie obsługiwane wersje przeznaczone dla komputerów z systemem Windows 8 dla procesorów x64

czyli pobierasz poprawkę dla systemów x64"Wszystkie obsługiwane wersje przeznaczone dla komputerów z systemem Windows 8 dla procesorów x64

instalujesz a następnie resetujesz system i próbujesz sprawdzić co z windows update

"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...