cristhug Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 numer 5,miałem problemy jak zabootować płytkę z windowsem ale jakoś sobie na szczęście poradziłem już. Ale za to mam problem z netem,mam w domu sieć i jak się do nie włączyc/podpiąć (internet to radiówka ,jeżeli to ważne)?
diox Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Ale za to mam problem z netem,mam w domu sieć i jak się do nie włączyc/podpiąć (internet to radiówka ,jeżeli to ważne)? Jakie masz połączenie do tego Internetu: Ethernet czy przez Wi-Fi ? .
cristhug Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Mój komp to powinien być ten host (w starym kompie nic nie musiałem instalować po reinstalce, od razu się sam łączył).Przez wi-fi
cristhug Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Tak TP-Link TL-WR340G i jeszcze druga sprawa ze sterownikami do karty sieciowej,nie mogę znaleźć żądnych które by mi działały, to znaczy nie mogę w ogóle ich zainstalować... , karta to: Karta sieciowa: zintegrowana - Broadcom 5754 Gigabit Ethernet LAN solution 10/100/1000 Ethernet with remote Wake UP and PXE support LAN - RJ-45
diox Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Podaj raport za pomocą HWiNFO. Posiadasz kartę Wi-Fi do komputera?
cristhug Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Nie wiem czy o to Ci chodziło,bo nigdzie nie widziałem opcji raportu (oprócz save raport) Posiadasz kartę Wi-Fi do komputera? Szczerze to nawet nie wiem,stary komp. był połonczony z routerem przez kabel natomiast 2 pozostałe bez przewodowo
diox Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Tutaj znalazłem jakieś sterowniki : http://driverscollection.com/?file_cid=4096750647075f3877ed7615840 .
cristhug Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Nie da rady tego zainstalować (tak jest ze wszystkimi które pobiore) Laptop win.Vista Mój komp. win. xp jakiś program muszę ściągnąć,czy coś by to uruchomić?
diox Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Pokaż screen z Menadżera urządzeń. .
diox Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Wstaw screen z wykrzyknikami, z tego co widać chyba nawet nie instalowałeś sterowników. .
cristhug Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 No nie instalowałem nic oprócz service paków (nic mi nie dali do tego kompa..)
diox Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Co do karty sieciowej: prawym na Kontroler Ethernet > Aktualizuj sterownik > zaznaczasz Zainstaluj z listy lub określonej lokalizacji > Uwzględnij tę lokalizację w wyszukiwaniu: > Przeglądaj > podaj folder ze sterownikami > Dalej . .
cristhug Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Ok,zrobiłem.Interne zaczął działać.Dzięki wielkie.mam tylko pytanie ; Co oznacza tak kłódka (z tego co pamiętam na starym komopie jej nie było) no i czemu połaczenie lokalne 2 czyż by to oznaczało że jestem (nie wiem jak to poprawnie nazwać )innym połaćzeniu niż pozostałe 2 komputery?
veswanniek Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Kłódka oznacza, że masz włączoną zapore windowsa xp, zgadza się? Co do połączeń lokalnych. Wejdź w: Panel sterowania-->połączenia sieciowe. pokaż screena jakie masz tam połaczenia sieciowe. Być może masz więcej niż jedno, z tąd to połączenie lokalne ma nr 2 Aa Ty wiesz, że musisz zainstalować resztę sterowników do płyty głównej, tak żeby w menadżerze urządzeń poznikały te znaki zapytania? W przeciwnym wypadku będziesz miał problem z obsługą sprzętu (np. nie działający głos itp.)
cristhug Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Tak mam tą zapore włączoną,ma tak zostać czy wyłaczyc ją? tego miałem screena dac? Tak wiem że muszę te sterowniki wgrać,
diox Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Tak mam tą zapore włączoną,ma tak zostać czy wyłaczyc ją? Tak, zostaw ją włączoną. Potem nie zapomnij zainstalować antywirusa. Do tego komputera ciężko znaleść sterowniki, muszę jeszcze poszukać. .
Anonim8 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Do tego komputera ciężko znaleść sterowniki, muszę jeszcze poszukać. masz na mysli tego Della? http://www.delllow.com/dell-optiplex-745-core-2-duo-e6300-1-86-6ghz-2048mb-80gb-dvd-win-xp-super-cena.html
diox Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Tak, ma dziwną płytę główną, Google niewiele o niej mówi, może na stronach producentów będą sterowniki. .
Anonim8 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 http://www.dell.com/support/drivers/us/en/19/Product/optiplex-745
diox Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 U mnie pokazuje, że strona nie istnieje. .
veswanniek Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Strona wyżej działa i sterowniki są. Co do nazwy połączenia lokalnego 2 bez problemu możesz zmienić jego nazwę na jaką ci się żywnie podoba ;-)
cristhug Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Wszedłem na tą stronkę,włączyłem skanowanie,ściągnąłem co kazali i wyskakuje mi takie cos;(service paki mam po instalowane) Nazwa tego połączenia mi jest obojętna,po prostu spytałem (bo nie znam się) czy wszystkie kompy są w tym samym połaczeniu. Mam jeszcze takie troche głupie pytanie,komp.ten może stać pionowo czy koniecznie musi być w poziomie?
Rekomendowane odpowiedzi