diox Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 Witam. Mam problem z kwarantanną Avasta. Kiedy skanowałem pendriva kolegi wyszukano kilkanaście zarażonych plików. Kiedy chciałem umieścić te pliki do kwarantanny, pojawia się następujący błąd: Proszę o pomoc.
picasso Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 Co to były za "zarażone pliki", jesteś pewien, że nic się nie wślizgnęło w system? Czy próbowałeś opcji naprawy komponentów Avast z poziomu Panelu sterowania? Czy równolegle z Avastem chodzi w tle jakiś inny program zabezpieczający?
diox Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 Avast nic nie wykrył w pełnym skanowaniu. Naprawa komponentów również nic nie dała. Wcześniej miałem Sandboxie, testowo odinstalowałem, ale bez efektu. Na wszelki wypadek załączam logi z OTL. Załączone pliki OTL.Txt Extras.Txt
diox Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 Problem rozwiązany, pomogło usunięcie szczątków po AVG, temat do zamknięcia. Mam jeszcze pytanie poza tematem: czy ZeroAccess może wejść przez jakiś zarażony plik?
picasso Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 Mam jeszcze pytanie poza tematem: czy ZeroAccess może wejść przez jakiś zarażony plik? Drogi rozmaite: szkodliwy URL (autowykonanie skryptu lub montaż wtyczki symulującej np. Adobe Flash), paczki z lewych źródeł (na forum były przypadki z "Mega Codec Pack" z torrentów...). .
Rekomendowane odpowiedzi