kronopio Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 Witam serdecznie! Mam mały problem, mianowicie: Posiadam dysk podzielony na partycje, niestety ostatno jedna z partycji zawierająca ważne dane starciła system plików (jest to patycja win7 NTFS). W prawdzie system windows widzi ją, jednak jedyne co da się zrobić, to sformatować - jest mi to bardzo nie na rękę Gparted wyświetla informację, że system plików jest nieznany. Pytanie brzmi zatem, czy i jak da się przywrócić system plików tak aby nie stracić żadnych danych z owej partycji? pozdrawiam
peter2012 Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 Jeśli jeszcze nie próbowałeś to: Start > w pole wyszukiwania wklep cmd > z prawokliku Uruchom jako administrator. Następnie wpisz polecenie chkdsk X: /f (zamiast X wpisz literę wadliwej partycji) i enter. Możliwe, że partycja zostanie przywrócona do życia.
kronopio Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 teraz już nie spróbuję, bo odzyskałem ów partycję, ale straciłem partycję C z systemem (w sensie gparted nie widzi na C systemu plikow). Dzialam dalej EDIT: Ok, dopadłem Hirens Boota, więc dałem radę. Dzięki
covo Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 Ok, dopadłem Hirens Boota, więc dałem radę. Dzięki czyli co - dokladnie - wykonałes?
kronopio Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 czyli co - dokladnie - wykonałes? Po prostu przywróciłem system plików NTFS, a później rekord rozruchowy MBR. Narzędzie: Ranish Partition Manager
Rekomendowane odpowiedzi