Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Brak zasilania podczas defragmentacji

Ozzzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie podczas defragmentacji dysku C:/ na ktorym znajdowal sie windows zabraklo na moment pradu i komputer zrestartowal sie. Po ponownym uruchomieniu systemu wyskakuje blue screen z komunikatem:

the verification of knowndll failed system proces terminated unexpectedly with a status of 0xc000012f (0x00124ff 0x00000000)

Nie uruchamia sie tryb awaryjny. Windows sam chce naprawic bledy ale nic to nie daja. Wybramie ostatniej znanej konfiguracji nie pomaga. Wyieralem z F8 przywrocenie systemu wydaje mi sie ze 15min przed bledem tez nie pomoglo.

Istnieje jakis sposob rozwiązania tego problemu? Co oznacza taki bląd?

-zauwazylem teraz ze moje dyski przesunely sie o jedna litere do gory tj.

C:/ - utworzyla sie zastrzezonapartycja ok 100mb

D:/ - wczesniej moje pliki a teraz windows

E:/ - wczesniejszy dysk D:/

F:/ - jw

Czy pomoze uruchomienie systemu z plyty windows i jakies przywrocenie/naprawa?

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Opublikowano

"system windows nie moze uruchomic sprawdzania tego voluminiu poniewaz jest on chroniony przed zapisem"

odpalilem to z funkcji f8 napraw system poniewaz nie moge sie dokopac do plytki wina robi to jakas roznice?

Opublikowano

bez wzgledu na to czy wiersz polecen odpalam z plyty czy za pomoca F8 pokazuje mi sie komunikat ze dysk jest chroniony przed zapisem...

-dobra wiem w czym tkwil blad nigdy tego wczesniej nie robilem do komendy chkdsk /r nalezalo podac jeszcze etykiete voluminu np. C:

edit - nie wykryto zadnych bledow na dysku. Ablue screen nadal wyskakuje.

Opublikowano
C:/ - utworzyla sie zastrzezonapartycja ok 100mb

Na tej nie ma.

A tu trzeba walnąć chkdsk na woluminie na którym zainstalowany jest system - czyli albo D albo E. Masz mozliwość podglądu gdzie jest katalog Windows?

Opublikowano

z checkowalem partycje z windowsem nic nie wykrylo windows jest teraz na partycji D:/ chyba to nie robi roznicy.

Nie widze juz zadnego rozwiazania jak format tej patrycji.

Czy istnieje jakas mozliwosc aby zgrac pliki z tego dysku?

Opublikowano
Czy istnieje jakas mozliwosc aby zgrac pliki z tego dysku?

Pewnie.

najpierw powiedz, jak wchodzisz na ten nieczynny system?

Nie widze juz zadnego rozwiazania jak format tej patrycji.

Porzuć te mysli na razie. ;)

Opublikowano

Nie nazwal bym tego wchodzeniem na nieczynny system. Poprostu przy odpaleniu instalatora windowsa i wyswietleniu dostepnych partycji do instalacji mam wyswietlone ze dysk C:/ to ta partycja 100mb D:/ partycja z zainstalowanym systemem E:/ pliki gry itp.

Opublikowano

System mialem zainstalowany na C ale teraz wyswietla mi ze ta partycja ma 100mb. Czyli patrzac po nazwach dyskow moj zepsuty windows jest zainstalowany na dysku D. Nie wiem czy zmieilo sie poprostu ich nazewnicto czy cos jest grane. Nie potrafie tego inaczej opisac

Opublikowano
System mialem zainstalowany na C ale teraz wyswietla mi ze ta partycja ma 100mb

Partycja 100MB tworzy się auromatycznie w trakcie instalacji i jest ukryta. Tam sa pliki rozruchowe. Mnie interesuje gdzie jest katalog Windows w tej chwili? Kumasz?